Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Elektromos autóZöld oldal

Az elektromos autózás jövője és a jövő energiatermelői

Elektromosautó-töltőállomások

2019/3. lapszám | Kozma László |  1232 |

Az elektromos autózás jövője és a jövő energiatermelői

Senki sem ismeri a jövőt és nem tudja, hogy fognak alakulni a dolgok, de ettől függetlenül meg lehet próbálkozni becslésekkel és jóslatokkal. Sőt, néha szükséges a jövőről beszélni, mert ki kell deríteni, milyen nehézségek merülhetnek fel, és ezekre az emberiség milyen válaszokat fog adni. Villamosipari szaklapként mi sem kézenfekvőbb, mint az elektromos autózásról elmerengeni, és ezen ipari forradalom társadalomra, városokra, energetikára gyakorolt hatásairól értekezni.

Betekintés egy korabeli (1912–1913) „elektromos istállóba”, ahová a tulajdonosok kérésére bevitték az autókat, ahol feltöltötték a hálózatról és visszaszállították a tulajdonosnak, vagy egy gyors akkumulátorcsere után már mehetett is tovább, ahogy a kedves ügyfél óhajtotta.

Várható trendek

Amikor valaki a jövőről próbál nyilatkozni, két szélsőség közül választhat: fantáziavilágból merítve álmodozik és akkor semmi sem szent és drága, bármi megtörténhet, vagy tényeket keres megbízhatónak gondolt forrásokból és eddigi trendeket elemez, megnézi a tudományos forrásokat és ezek alapján, ezeket összegezve a trendvonalakat tovább húzva gyakorol jóslatokat. Egyik sem könnyű, ám a cikk keretiben megpróbálkozunk ez utóbbival.

A cikk még 10 290 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

E-mobilitásElektromos autó