Villanyszerelők Lapja

Az elektromos autózás jövője és a jövő energiatermelői

Elektromosautó-töltőállomások

2019. március 11. | Kozma László villamosmérnök |  227 | |

Az elektromos autózás jövője és a jövő energiatermelői

Senki sem ismeri a jövőt és nem tudja, hogy fognak alakulni a dolgok, de ettől függetlenül meg lehet próbálkozni becslésekkel és jóslatokkal. Sőt, néha szükséges a jövőről beszélni, mert ki kell deríteni, milyen nehézségek merülhetnek fel, és ezekre az emberiség milyen válaszokat fog adni. Villamosipari szaklapként mi sem kézenfekvőbb, mint az elektromos autózásról elmerengeni, és ezen ipari forradalom társadalomra, városokra, energetikára gyakorolt hatásairól értekezni.

Betekintés egy korabeli (1912–1913) „elektromos istállóba”, ahová a tulajdonosok kérésére bevitték az autókat, ahol feltöltötték a hálózatról és visszaszállították a tulajdonosnak, vagy egy gyors akkumulátorcsere után már mehetett is tovább, ahogy a kedves ügyfél óhajtotta.

Várható trendek

Amikor valaki a jövőről próbál nyilatkozni, két szélsőség közül választhat: fantáziavilágból merítve álmodozik és akkor semmi sem szent és drága, bármi megtörténhet, vagy tényeket keres megbízhatónak gondolt forrásokból és eddigi trendeket elemez, megnézi a tudományos forrásokat és ezek alapján, ezeket összegezve a trendvonalakat tovább húzva gyakorol jóslatokat. Egyik sem könnyű, ám a cikk keretiben megpróbálkozunk ez utóbbival.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

E-mobilitásElektromos autó