Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnika

A Várkert Kioszk díszvilágítása

2018/7-8. lapszám | Deme László |  1269 |

A Várkert Kioszk díszvilágítása

Ybl Mikós egyik remekét most újították fel. A nagy építész egy gazdasági épület megalkotására kapott megbízást, de nem tudta megtagadni művészi mivoltát és palotát épített. A neoreneszánsz stílusú épületben helyezték el annak idején a királyi palota vízellátásának szivattyúgépházát.

A Duna-parti épület hamarosan közkedveltté vált, különösen azután, hogy az eredeti funkciója megszűnt, és loggiás kiegészítéssel kioszkként a társasági élet egyik helyszínévé vált. Az épület hányattatott sorsát jellemzi a többszöri tulajdonos- és funkcióváltás, valamint a közbenső gazdátlan időszakokban a lepusztulás. Legutóbb a kilencvenes évek elején kaszinót alakítottak ki benne, és akkor díszvilágítás is épült.

A cikk még 8 633 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

DíszvilágításVilágítástechnika

Kapcsolódó