Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Rétegfűtésű forróvíztárolók

2017. május 10. | Hajdú István |  2366 |

Rétegfűtésű forróvíztárolók

Nincs könnyű helyzetben az, aki most szeretne vásárolni egy olyan elektromos fűtésű forróvíztárolót, amely megfelel a következő feltételek mindegyikének: legyen biztonságos, tartós, energiatakarékos, megfizethető, formatervezett, jó szervizhátterű, és legfőképp mindig legyen benne elegendő és megfelelő hőmérsékletű meleg víz.

Kezdhettem volna a cikket úgy is, hogy nincs könnyű helyzetben az a forróvíztárolókat gyártó vállalat… és felsorolom a kritériumokat, kiegészítve azzal, hogy az említett elvárások mellett feleljen meg a szigorú direktívák és szabványok előírásainak, továbbá mindezek mellett legyen gazdaságosan gyártható is. Akármelyik oldalról is nézzük, nem egyszerű a helyzet, még akkor sem, ha 2015. szeptember 26-tól energiacímke „segíti” a vásárlókat a megfelelő készülék kiválasztásában. Nehezen értelmezhető az energiacímkén lévő sok paraméter és számadat, főleg ha mellette alig győzik elolvasni a felsorolt előnyöket: exkluzív design, bipoláris biztonsági berendezés, titániumtartalmú-, üvegborítású belső tartály, antilegionella funkció, soft-touch kijelző, napi–heti programozás, intelligens vezérlés, wifi stb. Mind értékes és hasznos tulajdonságok, én mégis egy újabb jellemzőről, a rétegfűtésről szeretnék írni. Ezzel a levédett technológiával először az idei Construma kiállításon találkozhattak az érdeklődők, az egyik piacvezető, forróvíztárolókat gyártó cég standján.

Hogy könnyebben megértsük a rétegfűtésű forróvíztárolók működésének lényegét, nagy vonalakban nézzük meg az eddig piacon lévő tárolók szerkezeti felépítését: pillanatnyilag tekintsünk el attól, hogy a vezérlésük gőztenziós, ínvár-rudas vagy elektronikus.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

BojlerVillanyszerelés

Kapcsolódó