Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Közvilágítás rekordidő alatt

2016. október 5. | Lantos Tivadar |  1646 |

Közvilágítás rekordidő alatt

Országszerte korszerűsítik a települések közvilágítását. A legtöbb helyen LED-ek fogják biztosítani az utcák megvilágításához szükséges fényt, a hagyományos nátriumlámpák helyett. Az önkormányzatok megtakarítást várnak, a helyiek komfortosabb, szebb és jobb közvilágítást – a közbeszerzéseket ennek megfelelően írják ki a települések. Vajon milyen cégek képesek megfelelni a magas igényeknek? Mindenki versenybe szállhat, vagy célirányosan, egy bizonyos kivitelezőre szabott már a kiírás is? Milyen lámpatestek a megfelelők? Egyáltalán ki végezheti el a zsíros bevételt ígérő kivitelezést?

Pályázat öt nap alatt

Szaklapunkban rendszeresen foglalkozunk a közvilágítás korszerűsítését érintő kérdésekkel, sőt, Budapest Világítási Mestertervét is elemeztük hozzáértő szakemberek segítségével. A témával kapcsolatban kijelenthető, hogy a közvilágítás tervezése, kivitelezése, annak szakszerű megvalósítása, nem egyszerű feladat. Olvasóink talán emlékeznek a Pók utcai lakóteleppel kapcsolatos cikkünkre, ahol a kísérleti LED-es közvilágítás első próbálkozásra csődöt mondott. Második nekifutásra kijavították a hibákat, bizonyítva hogy a gondos munkavégzést és a pontos tervezést nem lehet „megspórolni”.

Ezért is volt meglepő számunkra egy Bács-Kiskun megyei kis településen, Szankon közbeszerzés keretében kiírt közvilágítási pályázat. Ami első pillantásra felkeltette az érdeklődésünket, az a rövid határidő volt: a pályázat beadására 7 nap – ebből 5 munkanap – van előirányozva.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

KözvilágításLEDMestertervVilágítástechnika

Kapcsolódó