Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szabványok

Fontos változások a hatósági ügyintézés menetében

Navigálás a változó előírások tengerében XXXVI.

2016/1-2. lapszám | Rátai Attila |  3734 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Fontos változások a hatósági ügyintézés menetében

Kedves matrózok! Megszakítjuk utunkat, és teszünk egy kis kitérőt. Megéri, mert a hajóséletünket érintő változások lépnek életbe. Ezért hagyjuk most egy kicsit az MSZ EN 61140 izgalmas hullámait és evezzünk egy kicsit a jogszabályok tengerére.

2016 januárjától változások történtek a műszaki biztonsági hatóság villamos szakembereket érintő eljárásokat szabályozó jogszabályai tekintetében. Na, ezzel a mondattal jól előredobtam a csavarhúzómat. Bár lesz, aki unalmasnak találja majd ezen irományt – az is lesz – megéri végigtanulmányozni, mert a hatósági eljárásba belebukni – az már igencsak érdekes dolog. Pedig pont a műszaki biztonsági hatóság az a hatóság, melyen – ha minden tényleg megvan – a villamos berendezésünket pár nap alatt áttuszkolhatjuk.

A cikk még 18 111 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

DokumentálásJogszabályokRátai Attila