Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hihetetlen vandalizmus: így verik szét Indiában a napelemfarmokat!

2018. február 20. | Kósa Krisztina |  6558 |

Hihetetlen vandalizmus: így verik szét Indiában a napelemfarmokat!

Nem fizetik ki a munkádat? Vegyél elégtételt! Legalábbis Indiában néhányan így gondolták, mikor kalapáccsal adtak hangot nemtetszésüknek.

Ilyet még biztosan nem láttál!

Becsüld meg a munkaerőt vagy pórul jársz! Talán ez járhatott azoknak a munkásoknak a fejében, akik egészen egyedi módját választották annak, hogy a munkaadójuk "leverjék" az elmaradt jussukat. 

Történt ugyanis, hogy India harmadik legnagyobb területű és második leglakottabb államában, Márásástrában, Chalisgaon városában jópár elégedetlen munkás fogta magát és nemes egyszerűséggel elkezdte szétverni a saját kezük által szerelt napelemeket - az ok az elmaradt bérezés. Egy 100 MW-os erőműről beszélünk, ahol több mint 100 panel esett áldozatul, melyet mindenki másképpen próbált meg tönkretenni: ki kalapáccsal, ki bottal, ki ráolvasással oldotta meg a megsemmisítést.

Nem meglepő módon nem ez az első olyan alkalom, hogy Indiában eféle vandalizmussal találkozik az ember, volt már rá korábban is precedens. 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ErőművekNapelem