Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Egy villanyszerelő lett a dartsvilágbajnok!

Nem mindennapi Feszültség a darts vb-n!

2018. január 3. | Kósa Krisztina |  6682 |

Egy villanyszerelő lett a dartsvilágbajnok!

400 ezer font, világranglista 3. hely, és az általános döbbenet mindenki arcán – ez volt az, amit Rob Cross, angol villanyszerelő okozott, miután január elsején megnyerte a darts világbajnoki címét.

Talán senki sem hitte volna, hogy Phil Taylor verhető lesz élete utolsó profi meccsén, főleg nem egy félig-meddig még zöldfülűnek számító versenyző által, ám mégis ezt történt. A 27 éves Rob Cross – aki 2016 decemberében még villanyszerelőként kereste a kenyerét – mindössze egy évvel ezelőtt vált profivá, hogy aztán az idei év első napján ripityomra verje a tizenhatszoros világbajnokot. Így nagy valószínűséggel már senki nem fogja tudni kihívni a Feszültség (Voltage) névre hallgató angol úriembert, hogy szerelje meg nála a világítást, ugyanis Rob Cross a most megnyert 400 ezer fontjával nagy valószínűséggel többet keresett, mint amennyit villanyszerelőként valaha is kereshetett volna.

Az új világbajnok az amatőrök világából érkezett: pubokban játszott, kerületi és városi bajnokságokon indult, és mellette villanyszerelőként dolgozott. Kivételes tehetségét barátai is látták, és végül az ő unszolásukra kezdte komolyabban venni ezt a sportot, és nevezett be olyan nagynevű versenyekre, mint a BDO-világbajnokság vagy a UK Open, ahol amatőrök is részt vehetnek. Karrierje 2017-ben indult be úgy igazán, hiszen négy versenyt is nyert, és a vb-t már a 20. helyről kezdte. Az abszolút esélyes Michael van Gerwent ugyanolyan magabiztosan küldte haza, mint a döntőben Phil Taylort, és ha így folytatja, még a végén új csillag születik a darts egén.

Híres villanyszerelőből természetesen Rob Cross-on kívül is akad még néhány, a következőben őket szedjük csokorba. Ti ismertek valakit?

ÉrdekességVillanyszerelő