Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Ezért a megoldásért börtön is járhatna...

2017. szeptember 14. | VL online |  14 246 |

Ezért a megoldásért börtön is járhatna...

Szerencse, hogy csak egy betonkeverő gyulladt ki és nem halt meg senki.

„Algyőre hívott minket egy fogyasztó, hogy kigyulladt a betonkeverője. A helyszínre érve a képeken látható műszaki megoldás fogadott minket. Sem áram-védőkapcsoló nem volt, sem a földelés nem volt bekötve. Az elmenő hosszabbító dugvilláját szétszedve láttuk, hogy a földelés vezetéke hozzáér a fázishoz, így feszültség került a keverő fémtestjeire. Természetesen a keverőnek nem volt külön földelése, valószínűleg menetzárlat miatt gyulladt ki. A fogyasztó úgy nyilatkozott, hogy a villanyszerelő azt mondta, mindenhol így szerelnek, nyugodtan üzemeltetheti róla a felújításhoz szükséges eszközöket… A helyszínen kisgyermek is tartózkodott, óriási szerencse hogy nem történt baj! A fogyasztási helyet azonnal kikapcsoltuk!”

Ha a rovatunkban látható felvételekből sok jó példát nem is tudunk venni, legalább azt megtudjuk, hogyan ne csináljuk!

Küldje be fotóit Ön is!

Fotózza le Ön is az élet- és vagyonbiztonságra veszélyes kivitelezéseket, kontár megoldásokat és kommentárral, esetleírással együtt küldje el szerkesztőségünknek az info@villanylap.hu címre. A „legjobb” felvételeket nyomtatásban is közreadjuk.

 
 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

BalesetveszélyEzt láttamKontárOlvasói fotó

Kapcsolódó