Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

hírek, újdonságok

2023/10. lapszám | VL online |  455 |

hírek, újdonságok

Egyedi kialakítású DALI-2 érzékelő, nagyfeszültségű szigeteléssel ellátott HVI vezető, többfunkciós műszer I-V görbe méréséhez, kültéri, utcai lámpatestek, univerzális dimmer és okostermékcsalád az októberi újdonságok között.

Egyedi kialakítású BMS DALI-2 érzékelő a B.E.G.-től

A B.E.G. Electronic GmbH az építészeti megoldások változását és a vevői igényeket jelentősen befolyásoló belsőépítészeti trendeket figyelembe véve fejlesztette ki új generációs BMS2 DALI-2 érzékelőjét. Az egyre többször előforduló lamellás álmennyezetbe építhető, meglepően kisméretű eszköz az MSZ EN IEC 62386 DALI-2 szabvány 103-as fejezete szerint specifikált multimaster technológiát támogatja, centralizált DALI-2 rendszerbe illeszthető. Előkábelezve, gyári csatlakozóval ellátva kerül szállításra, fehér és fekete színben érhető el. Érzékelési területe egy normál 360°-os érzékelőnek megfelelő.

Nagyfeszültségű szigeteléssel ellátott HVI light plus vezető a DEHN-től

A 20 év tapasztalatát kínálja egy új HVI vezető formájában a DEHN, amely 2002-ben szabadalmaztatta a nagyfeszültségű szigeteléssel ellátott HVI vezető technológiát és 2003-ban vezette be a piacon, mint iránymutató innovációt a külső villámvédelem terén. A koaxiálisan felépített vezető egy belső réz magból áll, amit vastag nagyfeszültségű szigetelés és egy félvezető köpeny vesz körül. Ez a felépítés lehetővé teszi, hogy a HVI light plus-szal felületi kúszókisülés nélkül lehessen betartani az s biztonsági távolságot. A HVI light plus a piacon egyedülálló módon 60 cm levegőben számított egyenértékű s biztonsági távolsággal rendelkezik úgy, hogy a legtöbb szerelési esetben a végkiképzésnél szokásosan szükséges egyenpotenciálra hozó hálózatba történő bekötés ebben az esetben elmaradhat. Így jelentősen egyszerűsödik a HVI rendszer tervezése és kivitelezése. A HVI light plus 150 kA villámáram-vezetőképességre van bevizsgálva és így alkalmazható LPS II, III, IV villámvédelmi fokozatok esetében még egy áramút (kc=1) esetben is. A HVI light plus mint egyedi vezető és mint rendszer is be van vizsgálva villámáram-levezetőképességre és lökőfeszültség-állóságra az IEC/TS 62561-8 termékszabvány szerint.

Többfunkciós műszer I-V görbe méréséhez

A HTItalia új I-V600 készüléke lehetővé teszi a modulok és sztringek I-V görbéjének terepi nyomon követését 1500 V, 40 A-ig. A modulok felhasználó által frissíthető adatbázisának köszönhetően az I-V600 összehasonlítja a mért adatokat a vizsgált modul/karakterlánc gyártója által megadott névleges értékekkel, hogy egyértelmű OK/NEM OK választ adjon. A készülék a SOLAR-03 távoli mérőegységgel 100 méterig tud kommunikálni (szabad területen). Az I-V600 két különböző érzékelővel méri a hátoldali sugárzást. Az eszköz legfeljebb 3 napsugárzás referenciacellát tud meghajtani, és automatikusan felismeri a csatlakoztatott referenciacellák kalibrációs paramétereit. A szabadalmaztatott BMS, akkumulátorkezelő-rendszernek köszönhetően az I-V600 az I-V görbe nyomon követése közben a mért áramkörről tölti újra akkumulátorait. Néhány további funkció a kényelmes használathoz: grafikus kijelző a megfelelő leolvasásához, automatikusan megforduló kijelzéssel meg akkor is, ha a műszert fejjel lefelé akasztja a modulsínekre, wifi-kapcsolat, microSD kártyanyílás a memória bővítéséhez. További információk a Rapas Kft. munkatársaitól kérhetők.

LED-es utcai világítótestek, LSJB széria

Az LSJB termékcsalád tagjai modern kialakítású, nagy fényáramú, kültéri, utcai lámpatestek, melye megbízhatóságát a Mean Well meghajtók és az CREE LED-chipek garantálják. A világítás megfelelő minőségét a káprázás- és villogásmentes LED-ek szavatolják, a világítótest ULOR-értéke az európai előírásoknak megfelelően 0. Az LSJB világítótestek kiváló megoldást jelentenek terek, utcák, szervízutak kivilágítására. A termékcsaládra a forgalmazó 5 év kiterjesztett garanciát vállal. A lámpatestek alkalmasak az E.ON és az MVM rendszereiben való hálózati csatlakozásra. További részletes információk elérhetőek a Tracon webáruházában, applikációjában és a viszonteladóknál.

Hatcsatornás univerzális dimmer az ELKO EP iNELS Wireless rendszerében

Új egységekkel bővült az ELKO EP vezeték nélküli iNELS Wireless (régebben iNELS RF Control) rendszerének dimmerkínálata. Megjelent a jól ismert RFDEL-71B/230V szerelvénydobozba süllyeszthető („pogácsa”) dimmer csavarmentes csatlakozóval szerelt verziója, az RFDEL-71B-SL. Az új változat nem csak küllemében más, de 300 VA névleges teljesítménye is közel duplája az előzőnek. A moduláris RF dimmerválaszték a 600 VA névleges terhelhetőségű RFDEL-71M/230V típus mellé megjelent hatcsatornás RFDEL-76M/230V típusú 6-modul széles univerzális dimmerrel bővült (lásd a képen). Az univerzalitást ennél az aktornál viszont nem csak a kiválasztható öt alap fényforrástípus (R, L, C, ESL, LED) szabályozhatósága jelenti. A dimmer érdekessége, hogy bár csatornái egyenként csak 150 VA terhelhetőségűek, de több csatorna egyesíthető egy csoportba – természetesen a csatornaszám rovására. A csoport terhelhetősége így összeadódik és egy bemenetről vezérelhetővé válik. A csatornák külön párosíthatók a rendszer bármelyik távirányítójának gombjaival vagy vezérlőjének bemenetével, valamint csatornánként külső nyomógomb(ok) is csatlakoztatható(k).

EMOS GoSmart termékcsalád

Az EMOS GoSmart termékcsalád egyszerűsíti és okosítja az otthoni és irodai életet, miközben kiemelkedő figyelmet fordít a környezetvédelemre. A GoSmart termékek olyan okosmegoldásokat kínálnak, amelyek a mindennapi életet egyszerűbbé és élvezetesebbé teszik. A GoSmart okosdugaljak lehetővé teszik az elektromos készülékek, a fűtés és világítás okostelefonnal vagy hangvezérléssel való irányítását. A GoSmart termékek segítenek csökkenteni az energiaköltségeket és a környezeti lábnyomot, energiatakarékos üzemmódokkal és a felhasználás monitorozásával segítenek tudatosabban használni az energiát. A GoSmart kamerák és szenzorok értesítésekkel és élő képstreammel segítenek megőrizni az otthonok biztonságát. A GoSmart termékcsalád az okostechnológia előnyeit mindenki számára elérhetővé teszi. Az egyszerű telepítés és a könnyen használható mobilalkalmazások révén bárki beállíthatja és használhatja ezeket a termékeket anélkül, hogy speciális technikai ismeretekre lenne szüksége. További információk és a termékvásárlás elérhető az EMOS weboldalán, az www.emosgosmart.eu/hu/ címen.

HírekVillanyszerelési anyagok

Kapcsolódó