Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

hírek, újdonságok

2022/10. lapszám | VL online |  861 |

hírek, újdonságok

Raptor 15 kA-es primer áramnyomató-rendszer a C+D Automatika Kft.-től, tűzeseti DC leválasztókapcsoló napelemes rendszerekhez a Ganz KK-tól és új asztali lámpák a Daniella-deLux kínálatában

Primer nyomatás – wifis kezelés

A globális alkatrészhiány az „előre menekülés” jegyében felgyorsított egyes fejlesztéseket. A Raptor 15 kA-es primer áramnyomató-rendszer új módon, az eddigi 5 méteres kábelt elhagyva, wifin keresztül, Windows-os tabletről vagy PC-ről vezérelhető, akár közvetlenül (Access Point), akár helyi hálózaton (WLAN) keresztül. Bár Ethernet-kábeles kapcsolat is létesíthető, a vezeték nélküli megoldás biztonságosabb, kényelmesebb és – különösen laborkörülmények között – kreatívabb üzemeltetést eredményezhet. A könnyen mozgatható, maximálisan 1 mester (MS) és 4 szolga (SL) egységből álló Raptor nyomatórendszer akár egyetlen személy által is szállítható és villámgyorsan összeállítható. Teljes kiépítésben igen jelentős, 15 kA/23 kVA nyomatási képességgel rendelkezik. A spanyol EuroSMC termékéről a C+D Automatika Kft. munkatársaitól lehet további tájékoztatást kapni.

Tűzeseti DC leválasztókapcsoló napelemes rendszerekhez 

A Ganz KK megkezdte a forgalmazását, az évtizedes tapasztalattal rendelkező Thinkwe cég által gyártott tűzeseti DC leválasztó kapcsolóknak, melyekkel a napelemes rendszerek biztonságos működéséhez kínál megbízható termékeket, az exponenciálisan növekvő megújulóenergia-piac számára. A tűzvédelmi vagy tűzoltókapcsolóként is ismert kapcsolóval lehetővé válik egy esetleges tűzeset során a napelempanelek és az inverter közötti vezetékszakasz feszültségmentesítése, ezáltal az oltásban részvevő tűzoltók áramütésveszélyének a lehetősége elkerülhető. A tűzeseti DC leválasztókapcsoló 1000 V DC, 40 A, 1–10 stringes változatokban elérhetők.

Új asztali lámpák a Daniella-deLux kínálatában

A Daniella-deLux kínálata 7 új asztali lámpával bővült (DEL1681…87). A beépített LED-fényforrásnak köszönhetően valamennyi hosszú élettartamú és energiatakarékos. A lámpák fényárama típusonként eltérő, 320–600 lm közötti. Funkciók terén bő a választék: csíptethető, szabályozható fényáramú és állítható színhőmérsékletű típusok, valamint idő-, dátum- és hőmérsékletkijelzős, továbbá RGB hangulatfénnyel ellátott modellek is elérhetők. A legkorszerűbb tagja a családnak a DEL1687, amely vezeték nélküli telefontöltés funkcióval is rendelkezik és a fekete bőrhatású dizájnnal elegáns színfoltja lehet bármely irodának vagy lakásnak.

Sikerrel zajlott le a Sonepar Szakmai Nap

A Sonepar Magyarország Kft. szeptember 23-án immáron 15. alkalommal rendezte meg népszerű szakmai rendezvényét a hazai villamos szakemberek és felhasználók számára. Az idei évben a megszokottól eltérően a kiállítás nem csak személyesen, hanem online is megtekinthető volt. A kiállítók számos újdonsággal készültek, a standokon felfedezhetők voltak a legújabb fejlesztések, újdonságok az installáció, automatizálás, világítástechnika, kábelek és az energiaelosztás területéről.
A Hungexpo E pavilonjában megrendezett Sonepar Szakmai Napon 54 kiállító cég és több mint 1600 látogató vett részt.

Hírek

Kapcsolódó