Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnika

Lámpatestek felújítása

Közvilágítási lámpatestek avulása 2.

2022/1-2. lapszám | Gombár Kristóf Nádas József |  2574 |

Lámpatestek felújítása

A közvilágítási lámpatestek avulását tárgyaló cikkünk folytatásában a berendezések felújításával foglalkozunk. Két nagyon eltérő lámpatesten keresztül fogjuk bemutatni a felújítások folyamatát, miként születnek újjá a több évtizedes szolgálat után. Az egyik a cikk első részében, a 2021/12. lapszámunkban ismertetett mérésekben is szereplő Elco Universal, a másik a VBKM TwinEKA lámpatest lesz. Utóbbi legendás darab a gyűjtők körében, ezért mindenképp be kívántuk mutatni a felújítását.

A lámpatestek felújítása a szétbontással kezdődik. Az összes alkatrész alapos megtisztítására kerül sor a fojtótekercsek, fázisjavító kondenzátorok és gyújtók kivételével. A lámpatest- és szerelvényház, valamint a tükrök zsíroldós-súrolószeres mosáson esnek át, hogy az évek alatt rárakódott különböző szennyeződések eltávolításra kerüljenek. Erősen szennyezett helyeken szerves oldószeres tisztításra is szükség van.

A cikk még 16 082 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FénycsőKözvilágításVilágítástechnika

Kapcsolódó