Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnika

Új fejlesztésű, Magyarországon készülő termékek a Tungsram kínálatából

2021/10. lapszám | támogatott cikk |  1241 |

Új fejlesztésű, Magyarországon készülő termékek a Tungsram kínálatából

Az idén 125 éves Tungsram büszke rá, hogy ma is, mint az alapítást követő időszakban, Magyarországon fejleszti és gyártja termékeinek jelentős részét, hiszen így magyar munkaerővel előállított termékek kerülhetnek be a magyar kivitelezésű projektekbe.

Az irodai és intézményi világítástól kezdve az ipari csarnokokon át a közvilágítási rekonstrukciókig hazai megoldást ajánlanak a világítástechnikai feladatokra. A nemzetközi nyersanyag- és alkatrészellátás okozta problémák, valamint a szállítási költségek jelentős növekedése tovább erősíti a Tungsram azon szándékát, hogy európai beszállítók bevonásával saját, hazai gyártását erősítse. A Tungsram fontosnak tartja, hogy új termékei az egyre inkább előtérbe kerülő energiamegtakarítási célokhoz adjanak újabb eszközöket a felhasználónak, piaci szereplőknek, így általuk még kevesebb beépített teljesítménnyel megfelelő megvilágítást lehessen biztosítani.

A Nagykanizsán készülő FiaLUX LED-panelek a legmagasabb műszaki elvárásoknak is megfelelnek, amit a gyártó által vállalt 10 év garancia is jelez. Irodákban, intézményekben mára a LED-panelek váltak a leggyakrabban alkalmazott világítástechnikai megoldássá. Az ún. „backlit” technológiával (azaz a LED chipek a panel hátsó részére elhelyezve világítják meg az opál fénykibocsátó felületet) készülő panelek akár 140 lumen/Watt fényhasznosításra is képesek, a most általánosan kapható, jellemzően 120 lm/W LED vékony „edgelit” panelekhez képest (itt a LED chipek a panelkeretben elhelyezve oldalról világítanak). A beépített LED chipek és a működtetésüket biztosító driverek globális európai beszállítóktól származnak, a FiaLUX panelek 600×600 és 1200×300 mm méretben szerelhetőek álmennyezeti installációkban, függeszthetőek, és egy szintén rendelhető, magasabb kiemelőkerettel mennyezeti szereléshez is alkalmasak.

A Tungsram hazai gyártású termékköre tovább bővült az Auriso csarnokvilágító modellel, mellyel kiváló energiamegtakarítást lehet elérni meglévő, régi építésű ipari csarnokoknál, és ideális megoldást jelent új tervezésű beruházásoknál is. 10 000–60 000 lumen között választható fényáramcsomaggal, akár 159 lm/W fényhasznosítással, nyolcféle optikával, DALI, vagy egyéb szabályozással, illetve különböző szenzorokkal is konfigurálható, tovább maximalizálva ezzel az energiamegtakarítási lehetőségeket.

A már meglévő Inlumino S, M, L közvilágítási lámpatestcsalád-kínálat az Inlumino XL változattal bővült, reagálva a kültéri és közvilágítási piacról érkező megkeresésekre. Az XL változat megtartotta a család fontos jellemzőjét, vagyis szerszám nélküli hozzáférést, ezáltal gyors felszerelést és könnyű karbantartást biztosít a szerelőnek. A lámpatestcsalád legnagyobb tagjának maximális felvett teljesítménye 535 Watt, 75 000 lumen kijövő fényárammal, ehhez széles optika-, és többféle működtető elektronikaopció (DALI, 1–10V, előre beállított dimmelés, CLO stb.) választék áll rendelkezésre.

Legyen Ön is részese a Tungsram magyar gyártású termékei fejlődésének!
BŐVEBB TERMÉKINFORMÁCIÓK →

TungsramVilágítástechnika

Kapcsolódó