Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Energetika

Fókuszban az atomenergia jövője

2019/11. lapszám | Hárfás Zsolt |  1659 |

Fókuszban az atomenergia jövője

Ma már mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy ha valóban tenni akarunk valamit a gyerekeink jövőjéért, akkor a klímavédelmi és az ellátásbiztonsági célok elérése érdekében az atomenergiára és a megújuló energiaforrásokra egyaránt támaszkodni kell. Ezt egyre több ország ismeri fel, ezért az atomenergia újra a reneszánszát éli.

Tavaly októberben az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) nyilvánosságra hozott jelentése bemutatja, hogy az atomenergia részarányának nagymértékű növelése nélkül esély sincs a globális felmelegedés 1,5 °C alatt tartásában. A Nukleáris Világszövetség Harmónia programjának alapvető célja, hogy a globális villamosenergia-termelésben az atomerőművek részaránya 2050-ig a jelenlegi közel 10 százalékról 25 százalékra növekedjen. Az egész energiaipar nagyon komoly problémákkal és megoldandó feladatokkal néz szembe a villamosenergia-szolgáltatás egyetemes hozzáférésének biztosítása és a villamosenergia-termelés szénmentesítése szempontjából. Ez a két szorosan összefüggő feladat tükröződik a vezető nemzetek energiapolitikai stratégiájában és a nemzetközi szervezetek által meghozott kompetens döntésekben is. Ugyanis egyre többen ismerik fel azt, hogy atomerőművek nélkül képtelenség biztosítani az ellátásbiztonságot, a klímavédelmi célok elérését, valamint az olcsó villamos energia rendelkezésre állását.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ÁramtermelésAtomerőmű