Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Újdonságok

Áram-védőkapcsoló, túlfeszültség-védelem, kertészeti világítás...

Májusi híreink

2019/5. lapszám | támogatott cikk |  2118 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Áram-védőkapcsoló, túlfeszültség-védelem, kertészeti világítás...

Minden hónapban összeállítást közlünk a Villanyszerelők Lapja „hírek” rovatában az iparági partnereink termékújdonságairól, ezúttal a Schneider Electric, a Hensel, a DEHN, a Tungsram, a C+D Automatika és a Sylvaniai híreit kínálva.

DEHN túlfeszültség-védelem ACI technológiával

Az új ACI (Advanced Circuit Interruption) technológia a legmagasabb szintű villamos készülék- és üzembiztonságot jelenti. Az integrált kapcsoló-szikraköz kombináció csökkenti a bonyolultságot és automatikusan kizárja a lehetséges szerelési és a méretezési hibákat. A készülék külső előtét-biztosító nélkül szerelhető, és a bekötővezeték keresztmetszetére mindig elegendő a 6 mm2. A DEHNquard ACI technológia megakadályozza a védőkészülék idő előtti öregedését, így várhatóan nincs szükség cserebetétre, és megnő a rendelkezésre állás. Az energiaszektorban zajló jelentős változások ellenére az új készülék a jövőbeni követelményeknek is megfelel. A DEHNguard ACI termékcsalád 2019. márciustól már kapható. 

Új, B típusú áram-védőkapcsolók az Acti9 családban

Napjainkban egyre több elektromos autót vásárolnak hazánkban, így a töltést biztosító töltőállomások iránti kereslet is dinamikusan növekszik. A töltők talán legfontosabb védelmi eszköze a B típusú áram-védőkapcsoló, mely védelmi készülék a speciális igények miatt más típussal (pl. A vagy AC) nem helyettesíthető. A Schneider Electric Acti9 családjának kínálatában eddig is megtalálhatók voltak a különböző B típusú FI-relék, de borsos áruk miatt igencsak megdrágították a telepítendő töltőállomásokat. A piaci igényeket figyelembe véve került kifejlesztésre az új, B típusú áram-védőkapcsolók kínálata, amelyben dedikáltan megtalálhatóak az elektromosautó-töltőkbe szánt védelmi eszközök (2P és 4P, 16-25-40 A, 30 mA-es kivitelben). Ezenfelül különállóan, a többletfunkcióval ellátott B-Si típusú készülékek (2P és 4P, 25-40-63-80 A, 30-300-500 mA-es kivitelben) is elérhetők. Az új kínálat ára sokkal kedvezőbb, így pl. az elektromosautó-töltőállomások kivitelezése ezután érezhetően kevesebbe kerül majd a megrendelőnek. Az új készülékek áprilistól már rendelhetők a viszonteladóknál.

Hensel ENYFEX tokozatok

A Hensel Hungária Kft. új termékcsoporttal jelent meg a piacon. Az ENYFLEX termékcsoport az MSZ EN 62208 szerinti üres tokozatokat és azok kiegészítőit tartalmazza, vevőspecifikus megoldásokhoz és egyedi alkalmazásokhoz, kívülről kezelendő készülékek, pl. dugaljak, nyomógombok és kapcsolók beépítéséhez. Az új ENYFLEX termékkörről részletes információk a Hensel főkatalógusában és a cég honlapján találhatók a www.hensel.hu címen.

PIKO, a Tungsram új kültéri terméke

A piaci igényeknek megfelelően a Tungsram kifejlesztette a legújabb közúti LED-lámpatest termékét, a PIKO-t, ami modern LED-es megoldást nyújt még az alacsony anyagi kerettel rendelkezők számára is. Kiválóan alkalmas közutak, lakóövezetek és parkolók megvilágítására, melyet az 1500–3600 lumen fényáramával biztosít. Gazdaságos és környezetbarát megoldás a maga 140 lm/W energiahatékonyságával, amit továbberősít a közel 110 000 órás működési ideje is. További információkért látogasson el a www.tungsram.hu weboldalra!

Új digitális mérőátalakítók széles választékban, kedvező áron a C+D Automatikától

Az MD22/35 mérőátalakító-család tagjai a szokásos analóg áram- vagy feszültségkimenetre konvertálja az összesen 23-féle lehetséges bemeneti jelek, például áram, feszültség, frekvencia, hőmérséklet, teljesítmény stb. valamelyikét. A hazai termék kedvező ára és a teljesen digitális működés általi jó minősége versenyképessé teszi a legtöbb import távadóhoz képest. Számos opció is rendelhető, mint például a működtető tápfeszültség, a mérési pontosság vagy a digitális kimenet (Modus). A mérőátalakítók DIN-sínre rögzíthetők és dugaszolható csatlakozókkal rendelkeznek, így könnyen felszerelhetők bárhova. A mérőátalakítók rövid szállítási határidővel rendelhetők, további információ a C+D Automatika Kft. munkatársaitól kérhető, az adatlapok pedig a www.meter.hu oldalról letölthetők.

Gro-Lux LED Linear kertészeti világítás

Az Sylvania bemutatja a Gro-Lux LED Linear terméket, amely a növénytermesztési igényeket kielégítő és a hozamok maximalizálására szolgáló kertészeti világítási rendszer tagja. A Gro-Lux® LED Linear bármelyik modulja megoldást biztosít bármilyen telepítés esetén a kisebb üvegházhatást okozó létesítményektől a nagy méretű telepítésekig vagy a beltéri gazdálkodási projektekig. A Gro-Lux LED-modulok önmagukban is használhatók, vagy a Gro-Lux® LED-keretekhez rögzíthetők a világítási berendezések maximális teljesítményének elérése érdekében. A Gro-Lux LED Linear termékek könnyen telepíthetők az egyszerű elektronikai és mechanikus interfészeknek köszönhetően. A LED-modulok teljesítménye kimagasló, akár 3,06 μmol/J is lehet. Nem lebomló, könnyen tisztítható üveglencséi az IP66-nak köszönhetően pára elleni védelemmel is el vannak látva. A magas végső teljesítmény érdekében az üvegek visszaverődésmentes bevonatúak.

Legyen Ön is előfizetőnk!

Ne maradjon le a szakma aktualitásairól! A Villanyszerelők Lapja egy évente 10 alkalommal, nyomtatott formában megjelenő épületvillamossági szaklap. A VL előfizetői korlátlan hozzáférést kapnak a korábban megjelent lapszámok teljes tartalmához is, amit pdf formátumban le is tölthetnek!

Érdekel az előfizetés

HírekVillanyszerelők Lapja

Kapcsolódó