Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Újdonságok

Elosztószekrény, redőnyvezérlő, érintésvédelmi műszer...

Júniusi híreink

2019/6. lapszám | támogatott cikk |  1591 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Elosztószekrény, redőnyvezérlő, érintésvédelmi műszer...

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, ezúttal a Sonel, a Schrack, a Tracon, a Satel , az ELKO EP és a Daniella híreit kínálva.

Sonel professzionális érintésvédelmi műszer

A Sonel cég legújabb MPI-540 érintésvédelmi műszere sokkal több mint egy többfunkciós műszer. A piacon található legnagyobb 7”-os érintőképernyős műszer. A földeléssel és érintésvédelemmel kapcsolatos összes mérés egyben. Gyors hurokimpedancia-mérés az RCD működtetése nélkül, autoteszt – automatikus mérési sorozat végrehajtása – a mérések egyszerűsítésére. A hálózati paraméterek valós idejű megjelenítése: a mért objektum azonnali kiértékelése, a paraméterek EN 61000-4-30 szabvány class S szerinti mérése, energiakalkulátor: a lehetséges megtakarítások gyors kiértékelése.
A készülék kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a többszintű kommunikációs interfész és a külső szoftverrel történő együttműködés. Az adatok könnyen áttölthetők PC-re a cserélhető SD-memóriakártyáról vagy az USB-porton keresztül, illetve vezeték nélküli kommunikációval. A magyar nyelvű Sonel Reports Plus program segítségével a mérési adatokból mérési jegyzőkönyv készíthető. A mérési eredmények egyszerű letöltéséhez és kinyomtatásához az ingyenes Sonel Reader program használható. A szintén ingyenes Sonel Analysis program pedig a mérési adatok kiolvasásához és analizálásához alkalmazható.

Új, kiegészítő nélkül, önmagában is falra és mennyezetre is szerelhető irányfénylámpatest

A Schrack idei első újdonsága a K4 univerzális irányfénylámpatest, amely minden kiegészítő nélkül egyaránt mennyezetre és falra is szerelhető. A K4 lámpa házának rögzítése után a piktogram tartó plexilap helyzete beállítható a felszerelés módja szerint. A K4 lámpa a piktogram készletet is tartalmazza, amely ragasztás nélkül a plexibe helyezhető. Természetesen a jelenlegi trendeknek megfelelően a K4 LED-es élvilágító letisztult dizájnjának és az átlátszó plexilapjának köszönhetően minden felhasználási helyre ideális.

A Schrack másik, piacvezető újdonsága a termékeket egyedülálló módon, 3D-ben bemutató alkalmazása. Így szinte megfoghatjuk, megforgathatjuk, minden irányból megtekinthetjük a termékeket. Az első 3D-ben is bemutatott termékük a K4 lámpatest, melyet a QR-kód leolvasásával nézhetünk meg. Keresse a TOP 3D QR-kódot a Schrack weboldalán, nyomtatott anyagain.

TGE ívelt biztonsági üvegajtós fém elosztószekrény

A TRACON a TGE ívelt biztonsági üvegajtós fém elosztószekrénnyel bővítette a kínálatát. Az elosztószekrény megjelenése nagyon elegáns, a műszaki elrendezés, szerelhetőség mellett ergonómiailag is kiváló. A szekrények hét különböző méretben kaphatók, szélességük és mélységük azonos, csak magasságuk változik a modulszám függvényében. Védettségük IP54, az ajtó 130 fokban nyitható. Szimmetrikus elrendezésűek, moduláris, DIN-sínnel szereltek. Egy sorban 24 modul helyezhető el. Az alsó és felső modul magassága 200 mm, a közbenső modulok magassága 150 mm. Kiegészítőként 150 mm és 200 mm magas szerelőlap és teli takarólap kapható a szekrényekhez, ezáltal a nagyobb – nem moduláris – betápláló és egyéb készülékek részére a kívánt helyigény biztosítható, így az alsó vagy felső betáplálás tetszőlegesen megválasztható. Négy tartozék rögzítőfüllel falra szerelhető, vagy kiegészítő alapkeretre állítva padlóra helyezhető. A kábelek egyszerű bevezetéséhez fésűs kábelbevezető áll rendelkezésre. Kiegészítőként szigetelt földelősín, illetve kulcsos biztonsági zár is rendelhető. Az új TGE elosztócsaláddal a TRACON kínálatában lévő elosztók 4-től 264 modulszélességig állnak rendelkezésre.

 

SATEL ABAX2 vezeték nélküli rendszer

Napjainkra egyre növekvő népszerűségnek örvendenek a gyorsan és tisztán felszerelhető rádiós behatolásjelző rendszerek. Az ilyen jellegű termékek iránti fokozódó keresletre válaszolva a lengyelországi SATEL piacra dobta a már létező rádiós rendszerének továbbfejlesztett ABAX2 változatát. A rendszer legfontosabb ismérve a 868 MHz-es frekvenciasávban történő AES128 kódolással védett kétirányú rádiós kommunikáció, melynek segítségével nemcsak az érzékelők küldik el jelzéseiket a rádiós vezérlőnek, hanem ennek segítségével azok paramétereinek beállításai is megváltoztatható. A rendszer azonban nem kizárólag illetéktelen behatolás jelzésére szolgáló érzékelőket, hanem az otthoni elektromos eszközök manuális vagy automatikus távoli vezeték nélküli vezérlésre alkalmas vezérlőmodulokat, hőmérséklet-érzékelőt és alkonyérzékelőt is tartalmaz. Ezek segítségével kényelmesebbé és energiahatékonyabbá tehetjük otthonunkat.

Továbbfejlesztett RF redőnyvezérlő az ELKO EP iNELS RF Control rendszerében

Az iNELS RF Control rádiófrekvenciás rendszer RFJA redőnyvezérlő egységeinek új tagja az RFJA-32B, melyhez a két irány kézi mozgatásához hagyományos külső nyomógombok is beköthetők közvetlenül a vezérlő sorkapcsaiba. Egyébként megtartotta a régebbi típus jó tulajdonságait, többek között a több rádiós vezérlővel, távirányítóval (adócsatornával) történő vezérlés lehetőségét, valamint az időzíthetőséget is. Az egység a régi RFIO protokoll mellett képes fogadni az új RFIO2 protokollos RF érzékelők jeleit is. Kihasználható az RFIO2 egyik fontos tulajdonsága, hogy jelismétlőként is funkcionálhat az eredeti funkció megtartása mellett, így távolabbi RF egységek felé biztosítható a megfelelő kommunikáció.


Új helyre költözött a Daniella Villamosság soproni szaküzlete

2019 júniusától új helyen, de változatlan minőséggel várja kedves vásárlóit, partnereit a Daniella Villamosság Sopronban. A bolt új címe és elérhetőségei: 9400 Sopron, Határdomb utca 2., sopron@daniella.hu. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7:00–16:00, szombaton és vasárnap zárva.

150 éve született Kandó Kálmán

1869. július 8-án született Kandó Kálmán, a magyar műszaki élet egyik ikonja, a vasútvillamosítás úttörője. Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara jubileumi rendezvények sorával készül a kar névadója születésének 150. évfordulójának méltó megünneplésére. Emellett a Kandó mint felsőoktatási intézmény az 50. és mint oktatási intézmény a 120. évfordulóját ünnepli.

A júliusban kezdődő ünnepi programsorozat során számos különleges eseményre sor kerül, lesznek konferenciák, nyári egyetem, tanulmányi versenyek, emlékkiállítás, emlékfutás, emléktúra és koszorúzások, mind-mind Kandó Kálmán születésének évfordulója apropóján.

HírekVillanyszerelők Lapja

Kapcsolódó