Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Újdonságok

Csupaszolófogó, LED-es újdonságok, kábelcsévélő...

Július-augusztusi híreink

2019/7-8. lapszám | támogatott cikk |  1114 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Csupaszolófogó, LED-es újdonságok, kábelcsévélő...

Minden hónapban összeállítást közlünk a Villanyszerelők Lapja „hírek” rovatában az iparági partnereink termékújdonságairól, ezúttal a Wago, a Tungsram, a C+D Automatika, az Enertech, a Sylvania és a Beghelli híreit kínálva.

Wago Quickstrip Vario csupaszolófogó

A WAGO új szerszámai további funkciókat és kiváló ergonómiát biztosítanak a csupaszoló szerszámok, krimpelőfogók és mérőeszközök terén. A Quickstrip Vario csupaszolófogó egymagában lehetővé teszi a 0,03–16 mm2-es keresztmetszetű vezetékek csupaszolását, a szigetelés vastagsága csúszka segítségével finoman beállítható. A csupaszolási hossz a 0–20 mm között mozgatható, ütköző segítségével változtatható. Az alsó részen elhelyezkedő vágókéssel a vezeték vágása is könnyen elvégezhető, az automatikusan záródó védőfedél pedig biztonságos használatot tesz lehetővé. A fogantyú ergonomikus kialakítása kényelmessé teszi a munkát, a retesz segítségével pedig biztonságossá tehető a szállítás. Az alsó fogantyúban kialakított rekeszben tartalék penge helyezhető el, így szükség esetén mindig kéznél van.

LED Round High Bay IP65 Honey Comb optikával

A méhsejtoptikával (honey comb) ellátott IP65 Round High Bay ideális csarnokvilágító lámpatest, kifejezetten az ipari területek megvilágítására tervezve. A méhsejtoptikának és a lámpatest speciális kialakításának köszönhetően csökken a közvetlen és közvetett káprázás (<UGR22, RG0), mely nagyobb komfortérzetet és biztonságosabb munkakörülményeket garantál működés közben. A 110°-os standardoptika 60-90°-kal módosítható a fényterelő ernyők segítségével. A termék fényhasznosítása meghaladja a 140 lm/W-ot. 0-10V és DALI vezérléssel is elérhető, 4 fényáram csomagban, akár 27 000 lumenig. Bel- és kültéri világítástechnikai megoldások esetén is alkalmazható, IP65 védettségi szinttel rendelkezik. A robusztus kialakítás hosszú élettartamot garantál bármely felhasználási területen. A Tungsram terméke már elérhető a nagyobb villamossági szaküzletekben.

Hűtés napenergiával – korszerű oktatórendszer

A német GUNT által gyártott sokféle demonstrációs és oktató berendezés közül a „villanyászok” illetve az őket oktató szakemberek, tanárok – mint munkájuk során gyakran érintett határterületet – érdekesnek találhatják az új „Conditioning of Room Air” (magyarul talán „helyiség légkezelő”) készletet, mely ipari alkotóelemek felhasználásával egy nagyobb laborasztalon mutat be egy teljes légkezelő rendszert, természetesen beavatkozási, mérési és adatgyűjtési lehetőségekkel, és opcionálisan akár egy emberléptékű „kezelt levegőjű” kamrával a végén. A villamos szakmával ismerkedők és oktatóik számára még érdekesebb lehet az a kiegészítő rendszer, mely a hűtőrendszer viselkedését csak szimulálja, viszont összpontosít a hozzá tartozó villamos összeköttetésekre, valamint az előforduló elektromos hibákra és azok behatárolására az észlelt hibajelenségek alapján. Ugyanígy érdekes lehet a „Cooling with solar electricity” („hűtés napelemekkel nyert villamos energiával”) készlet, mely részletesen bemutatja egy napelemes tápellátással működő kompresszoros hűtőrendszer működését. A GUNT GmbH. demonstrációs és oktatási rendszereiről bővebb felvilágosítással a C+D Automatika Kft. munkatársai állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Runpotec XB 500: egyedi megoldás a kábeldobok lecsévélésére

A Runpotec számos technikai megoldást kínál a kábelkezelés területén. Az új Runpotec X-Board XB500 kábelcsévélők alkalmasak a legtöbb vezeték, kábelgyűrű, kábeldob és védőcső fel- és lecsévélésére, ezzel csökkentve a kábelcsévéléssel vagy ideiglenes megoldások készítésével elpazarolt időt. Az eszköz praktikus kialakításának köszönhetően hatékony és gyors munkavégzést tesz lehetővé. 800 kg-os teherbírásával szinte bármilyen típusú kábeldobhoz, akár sérült kábeldobokhoz is használható. A 12 db gumírozott láb lehetővé teszi a biztonságos elmozdulásmentes kábelcsévélést. A gumírozott lábak megóvják a felületet, ahol már kész padlózat van. Állítható magasságú fedő biztosítja a kibontott kábelekkel, laza kábeltekercsekkel és csövekkel való fennakadásmentes munkavégzést, és megakadályozza a véletlen lecsévélődést is. További információ az Enertech Hungária Kft. munkatársaitól kérhető.

Továbbfejlesztett LED-termékcsaládok a Sylvaniától

A Sylvania bemutatja a Beacon Tune II, Beacon XL Tune II és Beacon Muse Tune II továbbfejlesztett termékcsaládokat, amely többféle sugárzási szöggel 1800–6500 K színhőmérséklet változtathatóságot kínál. A Beacon Muse Tune egyszerre biztosítja a színhőmérséklet és a sugárzási szög állíthatóságát, továbbfejlesztve ezzel a Concord márkanév alatt futó díjnyertes Beacon termékcsaládot. A legmodernebb LED-es technológiát és a jól bevált, hagyományos lencséket kombinálja, melynek köszönhetően a Beacon Tune termékcsalád egy teljeskörűen állítható spotlámpa. Az egyedi, puha érintésű gyűrű lehetővé teszi a végfelhasználó számára a manuális sugárzási szög beállítását a széles megvilágítástól (41˚) a szűk irányítottig (7˚) további lencsék vagy reflektorok használata nélkül. Továbbá a színhőmérséklet a hideg és a meleg fehér között állítható, hogy a kiállítás vagy galéria megvilágítása a pontos követelmények szerint valósuljon meg. A Beacon Muse termékek elérhetők SylSmart Standalon Scene költséghatékony és könnyen kezelhető vezérlő rendszerrel, amely gyorsan telepíthető és könnyedén használható bármilyen okoskészüléken a megfelelő alkalmazás letöltésével.

Változtatható színhőmérsékletű lámpatestek a Beghelli kínálatában

Megjelentek a Beghelli Csoport kínálatában a változtatható színhőmérsékletű LED-es lámpatestek. Az X-SIX LED fantázia névre hallgató lámpatest azontúl, hogy választható 3000, 4000 és 6500 K-es színhőmérséklettel rendelkezik, álmennyezetbe süllyeszthető, azonban a hozzáadott keret segítségével akár mennyezetre is szerelhető. A nagy sikerű REGLED-széria immár dinamikusan, a kapcsoló segítségével kiválasztható színhőmérsékletű kivitelben is elérhető. Öt különböző hosszúsággal (313, 537, 873, 1173, 1473 mm) sorolható, egymásba toldható lámpatestek.

A Beghelli Hungary Kft. új helyen, megújult bemutatóteremmel várja az érdeklődőket, ahol megtekinthetők és kipróbálhatók a termékek. Cím: 1095 Budapest, Tinódi u. 1–3.

HírekVillanyszerelők Lapja

Kapcsolódó