Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Energetika

Hálózatra termel a paksi új blokkok referenciája

2019/1-2. lapszám | Hárfás Zsolt |  1555 |

Hálózatra termel a paksi új blokkok referenciája

Az oroszországi és a globális atomenergetika újabb, jelentős mérföldkőhöz érkezett. A Szentpétervártól mintegy 70 kilométerre, a Finn-öböl partján megvalósuló Leningrádi Atomerőmű II. kiépítés telephelyének első, VVER-1200 típusú, 3+ generációs blokkja már a terveknek megfelelően termeli a villamos energiát, a második blokk építése pedig az ütemezés szerint halad, és várhatóan 2020-ban állhat üzembe.

A Leningrádi Atomerőmű II. kiépítés VVER-1200 típusú első blokkjának fizikai indítása, azaz az első fűtőelemek behelyezése a reaktor aktív zónájába, 2017. december 8-án vette kezdetét és az összesen 163 üzemanyag-kazetta berakása még abban a hónapban befejeződött. Az eseménynek magyar vonatkozása is volt, hiszen az üzemanyagátrakó-gép fő egységeit (a sínpályát, a hidat és a kocsit) a Ganz EEG Kft. budapesti üzemében gyártották.

A cikk még 10 916 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ÁramtermelésAtomerőműErőművek