Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Atomenergia az ellátásbiztonságért

2018. december 9. | Hárfás Zsolt |  768 |

Atomenergia az ellátásbiztonságért

A globális klímavédelmi, ellátásbiztonsági és versenyképességi célok elérése, valamint a jövő nemzedékek egészségének és életfeltételeinek biztosítása érdekében az atomenergiára és a megújulóenergia-források alkalmazására egyaránt szükség van.

Idén októberben az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete, az IPCC az évtized alighanem legfontosabb jelentését publikálta. A tekintélyes szakértők megállapították: közös érdek, hogy sikerüljön a globális felmelegedést – a párizsi klímaegyezménynek megfelelően – az ipari forradalom előtti szinthez képest 1,5 ˚C alatt tartani, hiszen ez a kulcsa, hogy el lehessen kerülni a természetes ökoszisztémát fenyegető veszélyeket, amelyek már 2 ˚C-os melegedés esetén is nagy eséllyel bekövetkeznek.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Mindezek alapján úgy gondolom, hogy ma már a világ számos országa is felismerte azt, hogy nagy mennyiségben, versenyképesen, a klímavédelmi és az ellátásbiztonsági követelményeknek is megfelelve csak és kizárólag az atomenergia felhasználásával lehet villamos energiát termelni. Éppen ezért egyre többen lépnek be az atomenergiát használók klubjába, azaz a következő évtizedekben egyre több új atomerőművet fognak építeni világszerte.

AtomerőműEnergetikaErőművek