Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Műszaki szemmel a Duna Arénában

2017. augusztus 2. | Lantos Tivadar |  720 | |

Műszaki szemmel a Duna Arénában

Lehetőségünk volt személyesen körbejárni az úszó világbajnokságra készült Duna Aréna impozáns épületét, amely során megtekinthettük a főbb villamos műszaki létesítményeket – ezeket mutatjuk most be.

Az épület alapvetően három nagy blokkra osztható, az állandó részre, amely a világbajnokság lezajlása után is megmarad, valamint a két ideiglenes szárnyra, amelyeket a rendezvény után elbontanak. Az ideiglenes rész pilléreit úgy alakították ki, hogy utólag felhasználhatók legyenek, egy mélygarázs, vagy akár egy kisebb épület építése során. A födémpanelek szárazon szereltek és térburkolattal fedettek, így segítve a könnyebb hasznosítást. Ennek megfelelően a főbb műszaki berendezések is újrahasznosíthatók.

A főépület energiaellátása

Látogatásunk első állomása a főépület volt, ahol az erkélyről beláthattuk az egész épületet. A tágas belső tér, a kitűnő akusztika, a megvilágítás katedrális módjára döbbenti meg a sportesemény látogatóit. Mindehhez a legkorszerűbb villamos megoldások, átlátható és pontos szerelési munka is hozzájárul.

LED lámpatestek biztosítják a TV közvetítéshez is nélkülözhetetlen megvilágítását a versenynek.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Érdekesség

Kapcsolódó