Villanyszerelők Lapja

Egyetlen fix dolog van, a változás

interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével

2016. december 5. | Fülöp Miklós |  550 | |

Egyetlen fix dolog van, a változás

Közhelyszámba megy, hogy felgyorsult és megváltozott a világ. Ez így is van, ám ezeknek a változásoknak – a számos előnye mellett – nagyon sok negatív hatása is van, amelyek a műszaki tervezés területére is kihatnak, ezekről beszélgettünk Kun Gáborral, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának elnökével.

Egy egyszerűnek tűnő kérdésre a válasz néha annyira összetett, hogy egy egész beszélgetést alapozhatunk rá. Tegyünk hát kísérletet arra, hogy összefoglaljuk, milyen kihívásokkal kell ma szembenéznie egy tervezőnek.

Valóban, jelentősen megváltozott az utóbbi években, évtizedekben a műszaki tervezés gyakorlata és háttere Magyarországon. Ezek egy része természetes, a technológia fejlődése és az informatika jelentős térhódítása által diktált változások, amelyek megjelennek a termékekben, az eszközökben, a módszerekben és a tervezés metodikájában is. 20 éve a kézzel rajzolást felváltotta a számítógéppel tervezés, amely mindennapi gyakorlattá vált. Jelenkori változás a háromdimenziós tervezés megjelenése.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

BIMÉpületvillamosságTervező