Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Újraindult a termelés a Ganz szolnoki üzemében

2023. november 29. | VL online |  502 |

Újraindult a termelés a Ganz szolnoki üzemében

A társaság anyavállalata által 2021-ben visszavásárolt telephelyen a transzformátorokhoz szükséges külső acélszerkezeteket gyártják majd a tápiószelei transzformátorüzem részére.

Az idén 145 éves magyar iparvállalat az újraindított üzemben a tápiószelei gyárában előállított transzformátorok külső borítására szolgáló acélszerkezetek összeszerelését végzi majd. A transzformátorok és villamos forgógépek gyártásával és szervizelésével foglalkozó társaság 2021-ben vette meg az üzemet azzal a céllal, hogy a transzformátorgyártás értékláncát mind teljesebben képes legyen lefedni tevékenységével.

A termelés elindítása érdekében a Ganz egy összesen 3,8 millió euró értékű fejlesztési tervet hagyott jóvá, az összeg nagy részét a gyártástechnológia fejlesztésére és a telephely energiahatékonyságának növelésére fordítva. A teljes beruházási program 2024-re valósul meg, azonban idén júniusban már csatlakoztak az első munkavállalók, nemrég pedig a próbaüzem is elindult a gyárban. A telephelyen jelenleg közel 45 fő dolgozik, de a folyamatos termelés érdekében ez hamarosan 50 főre fog emelkedni.

A termelés újraindítása kiemelten fontos stratégiai lépés volt a Ganz számára. Korábban Törökországban gyártották ezeket az acélszerkezeteket, ám az elmúlt néhány év minden korábbinál erőteljesebben világított rá a hosszúra nyúlt ellátási láncok sérülékenységére. A magyarországi termelésnek köszönhetően rövidülnek az ellátási láncok, mérséklődnek az ellátásbiztonsági kockázatok, miközben tovább erősödik a minőségbiztosítás és a gyártási tevékenység versenyképessége. A fejlesztésnek köszönhetően a Ganz az eddiginél is nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot képes nyújtani a megrendelőinek. Emellett a szolnoki üzem más, külső megbízók számára is vállal majd összeszerelési megrendeléseket.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Transzformátor