Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Itt a LEGO atomerőmű

2023. február 17. | VL online |  2161 |

Itt a LEGO atomerőmű

Egy kreatív LEGO-rajongó egy könnyűvizes atomerőművet épített meg és terjesztett fel véleményezésre. A tervező szerint LEGO City polgárainak is szüksége van elektromos áramra, amit atomerőműben állítana elő számukra.   

Szinte bármilyen témában készülnek és megvásárolhatók különböző LEGO-készletek. Ami még nem létezik, azt önjelölt tervezők, LEGO-rajongók találják ki. Hogy az elképzeléseikből sorozatgyártásban megvalósuló LEGO-szettek lehessenek a LEGO Ideas honlapon kell bemutatni a terveket a nagyközönségnek, akik véleményezhetik és támogathatják az adott projektet.

Az atomerőmű-készlet a reaktorépületből és a turbinacsarnokból áll, ehhez kapcsolódik a vezérlőszoba, ahonnan a minifigurák irányítják a reaktort. Az építmény része a kiégett fűtőelemek ideiglenes tárolására szolgáló medence. A komplexum egy hűtőtoronnyal válik teljessé.

Azért építettem ezt a reaktort, mert szerintem az atomenergia lenyűgöző technológia – írja a tervező.

Hogy a LEGO atomerőmű megvalósulhasson és hivatalos készlet válhasson belőle, legalább 10 000 támogatót kell összegyűjteni, jelenleg 3163-at mutat a számláló. Aki szívesen a projekt mellé állna, az ezen a linken tudja a voksával támogatni azt.

 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

AtomerőműÉrdekesség