Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Elásták a lopott a napelemeket

2021. június 14. | VL online |  2012 |

Elásták a lopott a napelemeket

A gyanúsítottak később akarták felhasználni a lopott eszközöket, ezért azokat elásták. A balmazújvárosi rendőrök hiánytalanul megtalálták és lefoglalták a napelemeket.

A rendőrségre 2021. május 21-én érkezett bejelentés arról, hogy egy Balmazújváros illetékességi területéhez tartozó napelemparkban lopás történt. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak és megállapították, hogy az elkövetők kétmillió forint értékű napelemet tulajdonítottak el a telephelyről. Tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek, amelyek eredményeként a látókörükbe került három rakamazi lakos.

A nyomozás adatai szerint a 60 éves férfi, a 27 éves fiával, valamint szintén 27 éves vejével közösen dolgozott a napelemparkban. Egyikőjük elterelte az ott dolgozó biztonsági őr figyelmét, közben ketten telepakolták az autójukat a napelemekkel. Hazaérve úgy döntöttek, hogy később használják fel az eltulajdonított szerkezeteket, ezért elásták őket.

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárman részletes beismerő vallomást tettek, a nyomozók pedig hiánytalanul megtalálták és lefoglalták a napelemeket.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.

Forrás: police.hu

Napelem