Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Robbanás volt egy lámpagyárban

2019. július 30. | VL online |  1798 |

Robbanás volt egy lámpagyárban

Robbanás volt hétfőn Dunakeszin, a világítótesteket és szoláriumcsöveket gyártó LightTech Lámpatechnológiai Kft. üzemében

A katasztrófavédelem szóvivője elmondta: tűz nem volt. A dolgozókat kikísérték a csarnokból, és ellenőrzéseket végeztek a mobillaborral, de egészségre vagy környezetre káros anyagot nem találtak a levegőben.

A helyi Keszi Channel információi szerint egy közel 150 méteres, túlnyomásos műanyag levegőztető robbant fel. A repeszdarabok egy embert könnyebben megsebesítettek, több mint tízen pedig könnyebb hallássérülést szenvedtek.

"2019. 07. 29-én a déli órákban robbanás történt a dunakeszi LightTech technológiai üzemében. Információnk szerint, egy közel 150 méteres, túlnyomásos műanyag levegőztető cső robbant fel. A repeszdarabok, meg nem erősített hírek szerint csak egy embert sértettek meg könnyen. Több személy könnyű hallássérüléses balesetet szenvedett.

A helyszínre a Fővárosi és Pest Megyei Katasztrófavédelem is kivonult. A csarnokból 134 embert evakuáltak és zárt területté nyilvánították. Ezt követően értesítették a Rendőrséget és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséget. Az ügyet mindkét szervezet vizsgálja."

A fenti bejegyzést egy dolgozó kommentben egészítette ki.

„Én ott dolgozok s a robbanás pillanatában is a csarnokban dolgoztam sok kollégámmal együtt. Az információk nem pontosak.... Nem evakuáltak senkit, mindenki fegyelmezetten elhagyta a csarnok területét, s mire a hatóságok ki értek már üres volt a csarnok. Egy kollégám sérült az arcán egy repez megvágta de csak felületi sérülése van. Többünknek a detonáció okozta túlnyomástól eldugult a fülünk de egy két óra múlva mindenki rendben volt.”

Baleset