Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A világítási megoldás mindent elárul a bezáratott cukrászüzemről

2018. november 28. | Simon Andrea |  3182 |

A világítási megoldás mindent elárul a bezáratott cukrászüzemről

Borzasztó higiéniai és műszaki körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei az egyik budapesti cukrászüzem helyszíni vizsgálata során. Az általános állapotokat jól jellemzi a mennyezeti lámpatest műszaki megoldása.

Ilyen állapotok uralkodtak november 22-én a III. kerületi Rétespont Kft. üzemében:

  • ahol az alapanyagot tárolták, beázott a mennyezet, több helyiségben pedig poros, pókhálós, hámló festékkel borított falak és csővezetékek voltak
  • a dolgozók piszkos, elhasználódott utcai ruhában végezték a munkájukat
  • ugyanabban a mosogatóban tisztították a citromot, az almát és a fejes káposztát, ahol a különféle használati eszközöket is. Nem volt ugyanis – az előírásoknak megfelelő – zöldség- és gyümölcs-előkészítőjük
  • a gépek, eszközök általánosságban takarítatlanok, erősen szennyezettek voltak. A sütőhelyiség ablakairól hiányzott a rovarháló, ideiglenes fényforrásként két, kábelre rögzített fényforrás szolgált
  • a készre sütött, csomagolatlan réteseket szálkás, töredezett, nem tisztítható farostlapokon hűtötték
  • a különböző helyiségekben megfelelő elkülönítés nélkül tárolták az alapanyagokat, késztermékeket és a használt, szennyes rekeszeket.

A hatóság a helyszínen tapasztalt súlyos műszaki, higiéniai és élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az egység működését, továbbá mintegy 295 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, illetve szennyezett terméket vont ki a forgalomból.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ElektronikaFelülvizsgálatFogyasztóvédelemJogszabályokVilágítástechnika