Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Kigyulladt a fénycsöves lámpatest

2018. szeptember 18. | VL online |  5834 |

Kigyulladt a fénycsöves lámpatest

Érdekes eset történt a napokban, melynek kimenetelével kapcsolatosan kijelenthető: örülhetünk, hogy élünk és megmaradt a házunk!

Az alábbi eset az egyik kollégánk otthonában játszódott le a hétvégén.

 A fotókon látható, CE-jelöléssel ellátott fénycsöves lámpatest minden előjel nélkül (világítás közben) egyszerűen kigyulladt a konyhaszekrény alatt! Párom szerencsére észrevette a füstöt és a tűzet (kis lánggal égett a fénycső házának műanyaga!), kihúzta a dugvillát és eloltotta a tüzet.

A felszerelés helyét dokumentáló fénykép a korom eltakarítása után készült, így látni lehet, hogy már felhólyagosodott a bútorlap. Nem sok hiányozhatott, hogy lángra kapjon a konyhaszekrény. Az eset egy teljes egészében fából álló beépített tetőtérben zajlott este háromnegyed tíz tájékán.

A fénycső száraz helyen, mechanikailag védetten volt felszerelve a felső bútorszekrény aljára bőséges szellőzést biztosító szabad környezettel – alatta konyhaszekrény van, hőforrás a környéken sincs.

Vajon mi okozhatta a tüzet?

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

BalesetVilágítástechnika