Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Barkácsolt áramlopó okozott bajt

2017. szeptember 8. | VL online |  3886 |

Barkácsolt áramlopó okozott bajt

Az elmúlt napokban, hétfő és csütörtök között óriási káosz, hosszú késések voltak a Budapest–Cegléd vasútvonalon. Az index kérdésére a MÁV elárulta, hogy áramlopás közben biztosítóberendezési kábelek sérültek meg – ezek javítása húzódott el.

Korábban a Mávinform azt közöle, hogy egy biztosítóberendezés hibája okozta a káoszt, majd az index kérdésére – hogy vajon miért tartott három napig egy berendezés megjavítása – a MÁV az alábbi felvilágosítást adta:

„A vizsgálat jelenleg is tart, de egy a helyszínen talált eszköz arra enged következtetni, hogy ismeretlen tettesek megpróbáltak illegálisan elektromos áramhoz jutni, aminek következtében zárlat keletkezhetett, és több nagy érszerkezetű biztosítóberendezési kábel olyan mértékben megégett, hogy a szakemberek csak többnapi, folyamatos munkával, aljzat- és falbontás után tudták helyreállítani” – írták.

Fotót is küldtek a helyszínen talált eszközről, ami alkalmas arra, hogy az egyébként vastag kábelszigetelést átszúrva, életveszélyes módon hozzáférjen az elektromos hálózathoz.

ÁramlopásBalesetveszélyKontár

Kapcsolódó