Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Eaton, Tracon, Rapas és OBO újdonságok

2023/9. lapszám | VL online |  509 |

Eaton, Tracon, Rapas és OBO újdonságok

„Feszültség közeli állapot” riasztó, érvéghüvely présszerszám, szünetmentes áramforrás és az új kengyeles bilincsek mellett a SecuriForum és a Villanyszerelő Konferencia beharangozója a szeptemberi hírcsokorban.

Elektromos riasztó a Rapas Kft.-től

Az ES9060 sorozatú „feszültség közeli állapot” AC elektromos riasztó biztonságos, praktikus és kényelmes megoldást kínál az elektromos rendszereket kezelők/szerelők számára. A készülék „feszültség közeli állapot” riasztási és órafunkcióval rendelkezik. Az elektromos környezetben végzett munka során a személy és a feszültség alatt álló tárgy közötti biztonsági távolság nem lehet kisebb, mint amit a vonatkozó munkavégzési szabályok előírnak. Az ES9060 viselésekor, ha a munkát végző személy a feszültségszintnek megfelelő biztonsági távolságnál közelebb kerül a feszültség alatt lévő objektumhoz, a készülék hangjelzéssel figyelmeztet az áramütés veszélyére. Az érintésmentes indukciós technológiának köszönhetően a figyelmeztetés pontos, a készülék tartós és a készenléti idő akár 12 hónap. A készülék egyedülálló automatikus riasztási funkciója gondoskodik a munkát végző személyek biztonságáról. Széles körben használható a villamosenergia-szolgáltatóknál, erőművekben, vasútnál, bányákban stb. A készülék csuklóra, karra és sisakra szerelhető kivitelben 40…1000 V, 1…500 kV és 6,6…500 kV érzékelési tartományokkal kapható.

Érvéghüvely présszerszám a Tracontól

A Tracon présszerszámcsaládjának legújabb tagja a 9039-HEXA16, amely valós segítség a préselési munkálatokban, legyen szó szigeteletlen vagy szigetelt érvéghüvelyekről, illetve ikerérvéghüvelyekről. A 9039-HEXA16 préselési tartománya 0,5–16 mm2-ig terjed, így széles körben használható, amivel idő és energia spórolható, miközben biztosított a minőségi kábelkötés. További információk a www.tracon.hu honlapon találhatók.

Megérkezett az új 5E Gen2 UPS

Az Eaton több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szünetmentes áramforrások területén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően most megújult az 5E vonali-interaktív UPS család. A belépő szintű, kiváló ár-érték aránnyal rendelkező UPS kompakt és esztétikus kialakításával mind otthoni, mind irodai környezetben megtalálja a helyét. Megbízható áramvédelmet nyújt a rossz áramminőség és a hálózati kimaradások ellen a PC-k, munkaállomások és különböző perifériák (pl. routerek, NAS-ok, nyomtatók stb.) számára, valamint TV-k, otthoni biztonsági rendszerek, de értékesítési pontok (PoS-terminálok) és akár jegykiadó automaták részére is. Védje berendezéseit és adatait egy szünetmentes áramforrással, mely ventilátor nélküli (akár 1200 VA-ig terjedő) kialakításának köszönhetően csendes működésű. Az USB-s csatlakozási lehetőséggel rendelkező UPS-ek automatikusan integrálódnak a legelterjedtebb operációs rendszerekkel, így könnyedén beállíthatók paraméterei az Eaton UPS Companion szoftver segítségével (akár a riasztási hangok kikapcsolása is). További információkat a www.eaton.com/hu weboldalon talál.

Új kengyeles bilincs portfólió az OBO-tól

Az OBO teljesen átdolgozta és továbbfejlesztette a kengyeles bilincs kínálatát, így a bilincsek még könnyebben használhatók és felszerelhetők, illetve tartásuk is jelentősen megerősödött. Alkalmazásukkal a vezetékek, kábelek és csövek hatékonyan és megbízhatóan rögzíthetők profilsínekre és kábellétrákra. A biztonságos rögzítés sarok- és laposvasra, valamint körprofilokra is problémamentesen megoldható. Az OBO bilincsek robusztus felülettel és kiváló anyagminőségben kaphatók: alumínium (ALMG3), rozsdamentes A2, rozsdamentes A4 és merítetten tűzihorganyzott felületű acél kivitelben. További kulcsfontosságú fejlesztések: 2-4 Nm meghúzási nyomaték, megnövelt befogási tartomány, valamint a csavarok, a nyomóvályú és a bilincstest beállításai. Minden csavar folyamatos, egybekezdésű menettel és azonos fejjel rendelkezik (SW10+PZ3). A méretválaszték és típusváltozat sokaságával az OBO portfóliója minden beépítési helyzethez a megfelelő kengyeles bilincset kínálja. Összesen hat különböző fő lábforma áll rendelkezésre, amelyek mindegyike alkalmas beltéri és kültéri felhasználásra egyaránt.

Kamera- és riasztótelepítők szakkiállítása 

Az V. SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia 2023. október 4-5-én, szerda-csütörtökön kerül megrendezésre a Lurdy Rendezvényközpontban. Kiállítóként a nagykereskedelmi és gyártócégek mutatják be termékeiket a videotechnika, bel- és kültéri riasztók, épületautomatizálás és okosotthon témakörökben. Ingyenes belépőért a www.securiforum.com honlapon kell regisztrálni. Az idei SecuriForum 37 kiállítóval és konferenciaelőadásokkal várja a villamos szakma képviselőit.

XXIX. Villanyszerelő Konferencia

Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) szervezésében október 17-én a Lurdy Házban ismét megrendezésre kerül a villanyszerelők, villamos szakemberek legrangosabb szakmai találkozója, a Villanyszerelő Konferencia, amely a huszonkilencedik alkalom lesz. A szakmai konferencia kiállítással egybekötött, ahol a gyártók, képviseletek, kereskedők mutatják be legújabb termékeiket és legkorszerűbb megoldásaikat. A részvételi regisztráció az www.emosz.hu oldalon zajlik.

Hírek

Kapcsolódó