Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szakmakörnyezet

Háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakoztatása

2020/4. lapszám | Benyák László |  3556 |

Háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakoztatása

Egy 1984-ben épült családi ház tulajdonosa egyfázisú 5 kW teljesítményű napelemes rendszert, HMKE-t (háztartási méretű kiserőművet) szeretne a tetőre. Mire figyeljek oda? – tette fel a kérdést a regisztrált villanyszerelő.

Egy 1984-ben épült családi ház tulajdonosa egyfázisú 5 kW teljesítményű napelemes rendszert, HMKE-t (háztartási méretű kiserőművet) szeretne a tetőre. Az épület erősáramú csatlakozása szabadvezetékkel létesült (1×10 mm2 MLC/16 mm2 alumínium). A rendelkezésre álló csatlakozási áramerősség minden napszakban 1×32 A, kizárólag éjszaka 1×16 A. A méretlen fővezetékcső átmérője 29 mm. Az építmény külső villámvédelemmel nem rendelkezik.

A cég, amely – az ügyfél megbízásából – a napelemes rendszer telepítését vállalta, az alábbiakat írta az ügyfélnek: „Kérem, keressen fel egy regisztrált villanyszerelőt, aki felhasználási hely felülvizsgálati lapot tud kiállítani, majd szíveskedjen azt megküldeni számunkra, hogy a HMKE készre jelentését követően, a hálózati engedélyes mielőbb elvégezhesse az elszámoláshoz szükséges mérőcserét.” Mire figyeljek oda? – tette fel a kérdést a regisztrált villanyszerelő.

A cikk még 24 376 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Elosztóhálózat