Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakoztatása

2020. április 14. | Benyák László |  2394 |

Háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakoztatása

Egy 1984-ben épült családi ház tulajdonosa egyfázisú 5 kW teljesítményű napelemes rendszert, HMKE-t (háztartási méretű kiserőművet) szeretne a tetőre. Mire figyeljek oda? – tette fel a kérdést a regisztrált villanyszerelő.

Egy 1984-ben épült családi ház tulajdonosa egyfázisú 5 kW teljesítményű napelemes rendszert, HMKE-t (háztartási méretű kiserőművet) szeretne a tetőre. Az épület erősáramú csatlakozása szabadvezetékkel létesült (1×10 mm2 MLC/16 mm2 alumínium). A rendelkezésre álló csatlakozási áramerősség minden napszakban 1×32 A, kizárólag éjszaka 1×16 A. A méretlen fővezetékcső átmérője 29 mm. Az építmény külső villámvédelemmel nem rendelkezik.

A cég, amely – az ügyfél megbízásából – a napelemes rendszer telepítését vállalta, az alábbiakat írta az ügyfélnek: „Kérem, keressen fel egy regisztrált villanyszerelőt, aki felhasználási hely felülvizsgálati lapot tud kiállítani, majd szíveskedjen azt megküldeni számunkra, hogy a HMKE készre jelentését követően, a hálózati engedélyes mielőbb elvégezhesse az elszámoláshoz szükséges mérőcserét.” Mire figyeljek oda? – tette fel a kérdést a regisztrált villanyszerelő.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Elosztóhálózat