Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Áttekintő táblázat alapján

Amit az ipari porszívókról tudni érdemes

2019/7-8. lapszám | Szilvási-Kassai Eszter |  2712 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Amit az ipari porszívókról tudni érdemes

Hosszú utat jártak be az ipari porszívók az első, 13,5 tonnát nyomó darabtól kezdve a mai kompaktabb változatokig. Napjainkban ráadásul ezek az eszközök rendkívül nagy terhelésnek vannak kitéve, így nem mindegy, hogy vásárlási döntésünket milyen szempontok alapján hozzuk meg. Az áttekintő táblázatunkban és jelen cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat az ipari porszívókról, hogy a legmegfelelőbb gépet válasszuk a mindennapos munkavégzéshez.

Hubert Cecil Booth – így hívták azt a feltalálót, aki az 1900-as évek elején megalkotta az elektromos porszívót. Az első otthoni használatra alkalmas darabokat követően azonban csakhamar kifejlesztette azt a változatot is, amely immáron ipari felhasználásra is megfelelő volt. Úgy tudni, a bányászatban bevetett eszköz több mint 13 tonnát nyomott, így aztán mozgatása igazi kihívás elé állította a bányászokat.

Az elmúlt egy évszázadban azonban folyamatosan fejlődtek az ipari porszívók, egyre innovatívabb megoldásoknak köszönhetően már nemcsak a méretük vált kompaktabbá, hanem teljesítményünk is növekedett, funkcióiknak a köre pedig kiszélesedett. Ma már átlagosan 25-30 kilogrammnál nem nyomnak többet az ipari porszívók, ráadásul rendkívül nagy strapabíróképességgel is rendelkeznek, amelyek hosszú távon is alkalmassá teszik arra, hogy üzemben tartsuk őket.

Sokan nem tudják, mi a különbség az ipari teljesítményű porszívó és az ipari használatra tervezett darabok között: elsősorban nem a teljesítményük szerint különböztetjük meg ezeket az eszközöket, hanem az elszívási technológiájuk alapján.

A cikk még 6 432 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Ipari porszívó

Kapcsolódó

Ipari porszívók

Ipari porszívók

Kb. 40 literes, ipari, száraz-nedves porszívók áttekintő táblázata