Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Amit az ipari porszívókról tudni érdemes

2019. augusztus 5. | Szilvási-Kassai Eszter |  1980 |

Amit az ipari porszívókról tudni érdemes

Hosszú utat jártak be az ipari porszívók az első, 13,5 tonnát nyomó darabtól kezdve a mai kompaktabb változatokig. Napjainkban ráadásul ezek az eszközök rendkívül nagy terhelésnek vannak kitéve, így nem mindegy, hogy vásárlási döntésünket milyen szempontok alapján hozzuk meg. Az áttekintő táblázatunkban és jelen cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat az ipari porszívókról, hogy a legmegfelelőbb gépet válasszuk a mindennapos munkavégzéshez.

Hubert Cecil Booth – így hívták azt a feltalálót, aki az 1900-as évek elején megalkotta az elektromos porszívót. Az első otthoni használatra alkalmas darabokat követően azonban csakhamar kifejlesztette azt a változatot is, amely immáron ipari felhasználásra is megfelelő volt. Úgy tudni, a bányászatban bevetett eszköz több mint 13 tonnát nyomott, így aztán mozgatása igazi kihívás elé állította a bányászokat.

Az elmúlt egy évszázadban azonban folyamatosan fejlődtek az ipari porszívók, egyre innovatívabb megoldásoknak köszönhetően már nemcsak a méretük vált kompaktabbá, hanem teljesítményünk is növekedett, funkcióiknak a köre pedig kiszélesedett. Ma már átlagosan 25-30 kilogrammnál nem nyomnak többet az ipari porszívók, ráadásul rendkívül nagy strapabíróképességgel is rendelkeznek, amelyek hosszú távon is alkalmassá teszik arra, hogy üzemben tartsuk őket.

Sokan nem tudják, mi a különbség az ipari teljesítményű porszívó és az ipari használatra tervezett darabok között: elsősorban nem a teljesítményük szerint különböztetjük meg ezeket az eszközöket, hanem az elszívási technológiájuk alapján.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Ipari porszívó

Kapcsolódó

Ipari porszívók

Ipari porszívók

Kb. 40 literes, ipari, száraz-nedves porszívók áttekintő táblázata