Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Ingyenes közműcsatlakozás és új villanyszerelői adatbázis

2017. október 10. | Rátai Attila Fülöp Miklós |  1761 |

Ingyenes közműcsatlakozás és új villanyszerelői adatbázis

Az elmúlt időszakban több olyan jogszabályváltozás is volt, amely közvetlenül érint minket, villanyszerelőket. A változások több lépcsőben valósultak meg, ezeket foglaljuk össze cikkünkben.

Ingyenessé tette a Kormány a közműcsatlakozásokat július 1-jétől a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára, valamint mérsékelte vagy teljesen ingyenessé tette az ehhez kapcsolódó eljárási díjakat is. Emellett szeptembertől a gázcsatlakozásokhoz hasonlóan az áram- és víziközműszektorban is lehetővé válik a családoknak és a kisvállalkozásoknak, hogy maguk válasszák ki a közműcsatlakozási munkák kivitelezőit.

Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinet ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, hogy az intézkedéstől azt várják, hogy a szolgáltatások színvonala emelkedjen, a kivitelezői árak pedig csökkenjenek. Versenyhátrányt jelent, hogy a közművekkel kapcsolatos ügyintézés rendkívül körülményes, amely sokszor hónapokkal meghosszabbítja a munkákat. Ezért volt szükséges, hogy a közmű-kivitelezések területére beengedjék a vállalkozások széles körét. A változásnak köszönhetően gyorsabbá válik az ügymenet, hiszen megszűnik az elosztótársaságok eddig meglévő monopolhelyzete.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Jogszabályok