Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Méréstechnika

Hurok- és vonalimpedancia-vizsgálati módszerek

Hibavédelem ellenőrzése – műszeres vizsgálatok IV.

2016/5. lapszám | Furján Attila Oláh Csaba |  18 895 |

Figylem! Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Hurok- és vonalimpedancia-vizsgálati módszerek

Jelen cikkünk tárgyát a hibavédelem szempontjából a táplálás önműködő lekapcsolásával kialakított védelmi mód ellenőrzésére szolgáló mérések és vizsgálati módszerek képezik.

Ennek a védelemi módnak a működési elve, hogy testzárlat kialakulása esetén a hibaáramkör impedanciája (hurokimpedancia) elegendően kicsi legyen ahhoz, hogy megfelelő nagyságú hibaáram alakulhasson ki, amely az előírt lekapcsolási időn belül a védelmi eszközt működtetni képes. Ezt a hurokimpedancia értékének mérésével tudjuk vizsgálni.

A cikk még 14 612 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Áram-védőkapcsolóHibavédelemMSZ HD 60364