Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Fronius, EMOS, Siemens, DEHN, C+D Automatika, Sylvania

Hírek, újdonságok

2023/6. lapszám | VL online |  704 |

Fronius, EMOS, Siemens, DEHN, C+D Automatika, Sylvania

Fronius Symo Advanced, elstartolt az EMOS új termékcsaládja, virtuális PLC-vel rukkolt elő a Siemens, DEHNguard Push-in: egyszerű és biztonságos, hurok- és vonalimpedancia mérése 800 V AC és DC rendszereken, Optix Linear a Sylvaniától.

Fronius Symo Advanced

A Fronius Symo Advanced 10.0–20.0 felváltja a Symo 10.0–20.0 invertercsaládot és készen áll a váratlan eseményekre. A Fronius Symo Advanced megnyitja a következő fejezetet a Fronius SnapINverter termékkínálatában. Az inverterek legújabb generációja nemcsak teljesítményével és rugalmasságával nyűgöz le – több milliószor bizonyítottan –, hanem mindenekelőtt új funkcióival.

A biztonság szempontjából a csúcspont az integrált Fronius Arc Guard. Észlelés, közbeavatkozás, tanulás – a Fronius Arc Guard ezt az elvet követi, hogy megszabaduljon az elektromos ívek jelentette aggodalmaktól. A Fronius által kifejlesztett algoritmus megbízhatóan észleli az egyenáramú íveket, és másodpercek alatt leállítja a napelemes rendszert, hogy megelőzze a rendszer súlyos károsodását. Ugyanakkor a Fronius Arc Guard folyamatosan tanul – ez azt jelenti, hogy az ívérzékelés idővel folyamatosan javul, miközben a rendszervédelem erősödik.

Elstartolt az EMOS új termékcsaládja

Az EMOS GoSmart termékek megfizethető áraival és kiváló minőségével az intelligens otthoni rendszer mindenki számára elérhetővé válik. A GoSmart eszközök segítségével könnyedén kialakíthatók okosotthonok, bonyolult felújítás és berendezések telepítése nélkül. A négy okoskonnektorral ellátott GoSmart P1422ST elosztó biztosítja az otthonok biztonságos és gazdaságos üzemeltetését.

Az eszköz lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott készülékek bárhonnan vezérelhetők mobiltelefon vagy táblagép segítségével. A csatlakoztatott készülékek működése automatizálható, az energiatakarékosság és a fogyasztás nyomon követhető. További műszaki paraméterek: 250 V~/16 A, max. terhelés: 3680 W, vezeték: H05VV-F3G 1,5 mm2, gyerekzár.

Virtuális PLC-vel rukkolt elő a Siemens

A virtuális PLC-hosztolás lehetőségével bővíti PLC-portfolióját a Siemens. A Simatic S7-1500V az Industrial Operations X része, amellyel a technológiai vállalat az információtechnológia szoftveres képességeit következetesen integrálja az ipari automatizálás világával, hogy felgyorsítsa az informatikai és gyártási környezetek fúzióját. A virtuális PLC a Siemens Industrial Edge felhőalapú platformján – más alkalmazásokhoz hasonlóan – központilag menedzselhető, gyorsan és rugalmasan a változó igényekhez illeszthető.

DEHNguard Push-in: egyszerű és biztonságos

A DEHN új 2+3-as típusú túlfeszültség-korlátozó készülékcsaládja DEHNguard MP, Push-in csatlakozástechnikát alkalmaz, ezáltal megakadályozva az esetleges szerelési hibákból származó problémákat. Továbbá a készülék egyszerű, elölről dugaszolható (push-in), átmenő huzalozási lehetőségének következtében nincs már szükség a fővezetéki elosztókapocsra, így az alelosztóban hely és a szerelés során idő takarítható meg.

Kiváló megoldás lehet azon lakóépületek számára, ahol nincs kiépítve külső villámvédelem, és maximálisan 10 mm2-es tömör, vagy finomsodratú vezetékeket használnak. A termékcsalád egyfázisú TN, háromfázisú TNC, TNS, TT kapcsolásokhoz elérhető.

Hurok- és vonalimpedancia mérése 800 V AC és DC rendszereken

Az új MI 3144 Euro Z 800 V típusú impedanciaadaptert a Metrel alapvetően az érintésvédelmi műszerei kiegészítőjének ajánlja, ám az Androidos készülékekre letölthető applikáció segítségével önmagában is használható. Az akár 300 A-es mérőáramnak köszönhetően minden olyan helyen jól használható, ahol a vizsgálati pont megköveteli a nagy mérőárammal történő ellenőrzést, és a hurokimpedancia-értéke esetén a rendkívül magas, akár 0,1 mΩ felbontást (például nagy elektromágneses zaj jelenlétében vagy transzformátorokon történő méréseknél).

A kiterjesztett mérési tartománynak köszönhetően alkalmazható 800 V L-L / 460 V L-N névleges feszültségű fotovoltaikus rendszerek esetében is (maximális névleges feszültség: 880 V L-L). Ez már önmagában is különlegességnek számít, de ezen felül akár DC rendszereken is használható 260 V-ig. További információk a C+D Automatika Kft. munkatársaitól kérhetők, illetve a meter.hu weboldalon találhatók.

Optix Linear a Sylvaniától

Az Optix Linear termékcsalád sokoldalú szerelési lehetőségeket kínál, a termékek mennyezetbe süllyeszthetők, felületre szerelhetők, illetve függeszthetők. A moduláris felépítésének köszönhetően könnyedén és gyorsan testreszabható. Az Optix Linear akár 4500 lm teljesítményt biztosít, 131 lm/W hatékonysággal. A termékcsoport káprázásmentes optikát kínál alumíniumozott reflektorral. A termékcsalád a CRI és a CCT (korrelált színhőmérséklet) különböző kombinációiban kapható, hogy megfeleljen a különböző világítási követelményeknek. Magas színvisszaadási képesség (Ra>90) esetén a 4000K opció áll rendelkezésre.

Vannak 95-nél magasabb CRI-vel rendelkező változatok is, mint például a LUMI, amelynek színhőmérséklet-tartománya 2800 K és 6200 K között van, ami kivételes színpontosságot és sokoldalúságot biztosít. A 80-as vagy 90-es CRI-vel rendelkező modellek élettartama 48 000 óra (L90B10), míg a 95-nél magasabb CRI-vel rendelkező modellek élettartama meghaladja a 60 000 órát (L80B20). A fejlett vezérlési lehetőségekkel az Optix Linear fokozott funkcionalitást és energiahatékonyságot kínál. Emellett 3 órás karbantartott vészvilágítási funkciót kínál, amely megbízható megvilágítást biztosít áramkimaradás esetén.