Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Daniella, DEHN, Tracon, Electraplan, Schneider

Hírek, újdonságok

2023/7-8. lapszám | VL online |  462 |

Daniella, DEHN, Tracon, Electraplan, Schneider

Új Stilo szerszámosládák a Daniella Kft. kínálatában, 2. típusú DEHNguard készülékcsalád, FLEAL főáramköri leágazó kapocs a Tracontól, energiaelosztók kültéri használatra, Easy9 EU kiselosztószekrények, ősszel újra Elektromos Fűtés Konferencia.

Új Stilo szerszámosládák a Daniella Kft. kínálatában

A Daniella Kft. által forgalmazott Stilo szerszámosládák és szortimenterdobozok széles választéka két új termékkel bővült. Az új dobozok külső méretei teljesen megegyeznek: 430×350×110 mm, a különbség a belső elrendezésben van, az STI1736 kivehető tárolóedényeket tartalmaz, míg az STI1737-ben a rekeszelválasztó-lapokat lehet tetszés szerint kivenni, áthelyezni, variálni.

A két láda különlegessége, hogy praktikusan egymásra illeszthetőek és csattal rögzíthetőek. Ezzel a megoldással több szerszámosláda is egymásra helyezhető és fixálható, így nem csupán hely takarítható meg, hanem biztonságosan szállíthatók a benne tárolt eszközök. További információk a www.daniella.hu weboldalon találhatók.

2. típusú DEHNguard készülékcsalád

A 2. típus DEHNguard készülékcsalád (T2+T3) többféle technológiával (pl. ACI), többféle kivitelben (pl. MP) és feszültségszintre készül. A DEHNguard M TNS 275 készülék, amely most több nagykereskedőnél is akciósan kapható, ötvözi a magas minőséget és a kedvező árat. A csatlakozáskész túlfeszültség-védelmi készülék alapmodulból és dugaszolható védelmi modulból áll és energetikailag koordinált a Red/Line termékcsaládon belül, akár nulla vezetéktávolság esetén is.

A készüléket nagy levezetőképesség jellemzi a nagyteljesítményű cink-oxid varisztoroknak köszönhetően. A „Thermo Dynamic Control” monitoring/leválasztóeszköznek köszönhetően a készüléket rendkívül nagy megbízhatóság jellemzi. A védőmodul-csere egyszerűen és szerszámmentesen elvégezhető a modulreteszelő kioldógomb segítségével, habár a készülék nagy levezetőképességének és megbízhatóságának köszönhetően a modulcserére megfelelő tervezés és beépítés esetén nem kell számítani.

FLEAL főáramköri leágazó kapocs a Tracontól

Üzembiztos kötést keres tömör és sodrott vezetékekhez? Sínre vagy felületre szerelné? A Tracon FLEAL termékválasztékában mindkét beépítési lehetőségre talál megoldást. Kapcsok típustól függően 1,5 és 240 mm2 keresztmetszetű kábelekhez, vezetékekhez használhatók.

A kapocsház színe segíti az egyértelmű vizuális vezetékazonosítást, a kapcsok elérhetők 1-es, 2-es és 3-as blokk-kivitelben, de létezik 5-pólusú változat is. További részletes információk a TRACON webáruházában, applikációjában és a viszonteladó partnereknél kaphatók.

Energiaelosztók kültéri használatra

Új termékek az Electraplan-Termelő Kft. padlódoboz-kínálatában a kültéri használatra készült fel-le mozgatható energiaelosztók. Teljesen zárt fedél esetén autóval megközelíthető, közlekedhető, az energiaelosztók felülete natúr alumínium. Az elosztók alapfelszereltségként 4 darab Schuko-aljzattal vannak ellátva – további szerelési változatok kérésre elérhetőek. A ház zárt állapotban vízhatlan, IP67-es védettségi besorolású.

Zárás: a fel-le mozgatható energiaelosztót a speciális kulccsal az óramutató járásával ellentétes irányba kell forgatni és addig kell lenyomni, amíg teljesen be nem illeszkedik a tömítésbe. A véghelyzet elérésekor egy „puffanó” hang hallható. Felnyitás: az energiaelosztót a speciális kulcs segítségével felfelé kell húzni, majd az óramutató járásával megegyező irányba elforgatni.

Easy9 EU kiselosztószekrények

Újra elérhetők a már jól ismert és kedvelt Easy9 EU kiselosztók a Schneider Electric kínálatában. A rendkívül kedvező árú, műanyag szekrények falon kívüli és süllyesztett változatban, 8-tól 36-modulos kapacitással érhetők el. A teli vagy füstszínű ajtók akár 180 fokban is nyithatók és bármelyik oldalra felszerelhetők.

A termékeket szigetelt PEN-csatlakozóblokkal szállítják. Az Easy9 EU kiselosztók megtalálhatók a szaküzletek polcain.

Ősszel újra Elektromos Fűtés Konferencia

Az Elektromos Fűtés Konferencián szakemberek segítenek a technológiák és a komplex megoldások között tájékozódni a felhasználóknak, a fűtéstechnikai és villamosipari területen dolgozó kollégáknak. A 2023-as év az energiatakarékosság jegyében és a fűtési rendszerek elektrifikációjával zajlik. Az Európai Unió kitűzött célja, hogy megszüntesse a gázimport okozta energiafüggését. A hagyományos split klímák, már levegő-levegő hőszivattyúként négyévszakon át nyújtanak megoldást a lakossági hőkomfort elérésére, aminek kapcsán soha nem látott gyártókapacitás-növekedés figyelhető meg Európában. Az elektromosáram-termelésre irányított fókusz magával hozza a hálózatfejlesztést és a megújuló energiák alkalmazásának stratégiai újratervezését is. Fejleszteni kell a hálózatot és a termeléstől a felhasználói szintig újra kell gondolni az üzemeltetési kérdéseket. Ezzel párhuzamosan a hazai energiakitettségünk, az ingatlanok fejlettsége és a speciális állami támogatási rendszer egyedi megoldásokat kíván, ami sokszor hibrid rendszereket és egyedi, sokszor elektromos fűtési megoldásokat kíván.

Az Elektromos Fűtés Konferencia 2023. október 11-én kerül megrendezésre a Lechner Ödön Rendezvényközpontban (1108 Budapest, Maglódi út 12.). A Villanyszerelők Lapja előfizetőinek a rendezvény ingyenes. További információk a www.media12.hu/efutes oldalon.