Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Szeptemberi hírek, újdonságok

2022/9. lapszám | VL online |  799 |

Szeptemberi hírek, újdonságok

Univerzális tűzvédelmi kábelcsatornák az OBO-tól, megújult hőkamera promóciós áron, Villanyszerelő Konferencia, Sonel PVM-1020 napelemrendszer-ellenőrzőműszer a Rapas Kft.-től, megbízható csatlakozás a TOPJOB® S installációs sorkapcsokkal, LED-es világítás: ingyen felmérés és tervezés a TRACON-nál.

Megbízható csatlakozás a TOPJOB® S installációs sorkapcsokkal

A WAGO sínre szerelhető TOPJOB® S installációs sorkapcsai megkönnyítik az épületvillamossági elosztók konfigurálását. A bármely rézvezetőtípushoz használható Push-in CAGE CLAMP® csatlakozástechnika egyszerűvé teszi a megbízható kontaktusok kialakítását, amelyek ellenőrzése a 2 mm Ø vizsgálónyíláson keresztül történik. A többszintes kialakításnak köszönhetően az egyfázisú áramkörök bekötése egyetlen kapocsszélességben elvégezhető. A sorkapcsok kialakítása és a nullavezető egyszerű bontási lehetősége megkönnyíti az áramkörök leválasztását és a vonatkozó vizsgálatok (például szigetelési ellenállás mérése) elvégzését. Az áttekinthetőséget növeli a több sorra osztható feliratozószalag, melyen egyedi jelölések alakíthatók ki. A sorkapocslécek és a jelölések konfigurálása ingyenes szoftverrel elvégezhető, a 3D-s virtuális prototípusból részletes anyagjegyzék és szerelési dokumentáció generálható.

Univerzális tűzvédelmi kábelcsatornák az OBO-tól

Az OBO számos olyan tűzvédelmi megoldást kínál, amely a villamos kivitelezéshez kapcsolódik. A tűzálló kábeltartó-szerkezetek, tűzgátló tömítések mellett különböző, ún. tűzvédelmi kábelcsatornák is megtalálhatóak a kínálatban. A könnyűbeton-szerű hőszigetelő anyagból készült OBO PYROLINE Con® kábelcsatornák sajátossága, hogy mind a külső, mind a belső tűzhatás ellen képesek védelmet nyújtani, ezáltal alkalmazhatóak tűzálló kábelrendszer kialakításához és a kábelrendszer menekülési útvonalon történő elhelyezéséhez is, anélkül, hogy speciális kábelek alkalmazására lenne szükség. A kábelcsatorna rendelkezik a szabályos és jogszerű alkalmazáshoz szükséges Tűzvédelmi Megfelelőségi Tanúsítvánnyal (tűzálló kábelrendszer kialakításához) és teljesítménynyilatkozattal (a kábelrendszer menekülési útvonalon történő elhelyezéséhez). A termékek az OBOTS anyagkiíró szoftverben is megtalálhatóak, a menekülési útvonalakon alkalmazható tűzálló kábelcsatornák TS0518 – TS0522, a tűzálló kábelcsatornák pedig TS0523 – TS0527 azonosítóval.

Megújult hőkamera promóciós áron

Egy professzionális hőkamera praktikus eszköz lehet a különböző szakemberek számára, legyen az lakossági villanyszerelő, ipari karbantartó vagy napelemekre specializálódott vállalkozó. A megújult testo 868s tökéletes választás lehet ezen felhasználási célokra. A SuperResolution technológia révén 320x240 pixeles felbontású hőképek készíthetőek akár 80 mK-es termikus érzékenység mellett. Mindezeket tovább erősíti a beépített digitális fényképezőgép és az egy- és kétpontos hőmérsékletmérési módok mellett az automatikus meleg- és hideg pontkiemelés is. A díjmentes testo Thermography App révén a készüléket a szinkronizált okoseszközzel távvezérelni is lehet. Illetve van lehetőség a készített képek gyors megosztására is akár pdf jegyzőkönyvben is, a helyszínen. A megújult testo 868s azonban még egyszerűbb kezelhetőséggel bír, mint valaha. A magyar nyelvű csempe stílusú menürendszer még könnyebben kezelhető. Így minden szakember számára könnyű, intuitív kezelhetőséget biztosít.

Villanyszerelő Konferencia

Ismét érdekes és hasznos programmal várja október 18-án a villamosipari szakembereket az EMOSZ rendezésében, immár 27. alkalommal megrendezésre kerülő Villanyszerelő Konferencia. Előadásokat hallhatunk többek között a szabványok és jogszabályok közelmúltbeli változásairól, a napelemes rendszerek villám- és túlfeszültség-védelmi megoldásairól, a hálózatracsatlakozási problémák megoldásairól, a hatásos alapozásföldelés, mélyföldelés kialakításáról, valamint a vezetékek, kábelszerű vezetékek és kábelek alkalmazásáról. A rendezvénynek a Lurdy Ház ad otthont.

Sonel PVM-1020 napelemrendszer-ellenőrzőműszer a Rapas Kft.-től

A PVM-1020 valószínűleg a világ legkisebb, jelentős számú mérési funkcióval rendelkező, napelemes rendszerek mérésére alkalmas készüléke. A funkciók forgókapcsolóval választhatók ki, a többi paraméter nyomógombokkal állítható be. Minden gomb és a grafikus kijelző háttérvilágított, ami nagyban megkönnyíti a leolvasást árnyékos helyeken, pl. földre szerelt PV rendszerek alatt végzett méréseknél. A nagy memória jelentősen lerövidíti a mérés utáni dokumentáció elkészítését. A készülékkel mérhető paraméterek: PV panel és környezeti hőmérséklet, napsugárzás-intenzitás mérése, panelek dőlésszögének és tájolásának mérése, kisáramú ellenállásmérés, PV panelek üzemi áramának és váltóáramának mérése külső lakatfogóval, AC/DC teljesítmény mérése, 1000 V DC feszültségű blokkoló diódák tesztelése. Továbbá:

  • A PV panel vagy panellánc nyitott áramköri feszültsége 1000V DC-ig.
  • AC hálózat RMS feszültsége 600 V-ig frekvenciaméréssel.
  • PV panel vagy sztring rövidzárlati árama 20 A DC-ig.
  • PV panelek szigetelési ellenállása 250, 500 vagy 1000 V feszültséggel.
  • AC áramkörök szigetelési ellenállása – 250, 500 vagy 1000 V feszültséggel.
  • Védővezetők ellenállása és potenciálkiegyenlítés ±200 mA áramerősséggel.


Új LED-es világítás? Ingyen felmérés és tervezés a TRACON-nál

Csökkentse kiadásait a TRACON testreszabott megoldásaival. A megfelelő adategyeztetést követően a TRACON munkatársai ajánlatot készítenek a kiválasztott világítótestek mennyiségével és elhelyezésével kapcsolatban, illetve másik megoldást is felajánlanak abban az esetben, ha az megfelelő alternatívát jelenthet a projekt megvalósítására. A tervezés vonatkozik ipari csarnokokra, irodákra, fitnesztermekre, sportpályákra, parkolók és telephelyek megvilágítására és közvilágításra egyaránt. Továbbtervezéshez az IES fotometriai adatfájlok a www.tracon.hu honlapról letölthetők.

HőkameraLEDMéréstechnikaTűzvédelem

Kapcsolódó