Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

UDHOME-ONE

Padlódoboz az OBO-tól

2022/5. lapszám | támogatott cikk |  301 |

UDHOME-ONE

Az UDHOME komplett szerelvénybeépítő-egységeivel – más padló alatti rendszerektől függetlenül – az erősáramú és adatátviteli csatlakozók ott helyezhetőek el, ahol azokra szükség van. Az UDHOME-ONE padlódobozzal kiegészült portfólió, a termékcsalád legújabb és legkisebb tagja. Még laposabb kivitel, ezáltal garantálható a fenntartható és felhasználóbarát alkalmazás.

Az UDHOME-ONE padlódoboz rendkívül helytakarékosan integrálható a padlóba. A padlódobozok, flexibilis csövekkel összekötve, közvetlenül a szerelőbetonra kerülnek és végül az esztrichrétegbe építhetők be. 140×140 mm-es külső méretének, illetve 75 mm-es minimális beépítési mélységének köszönhetően lapos és különösen alkalmas alacsony betonrétegekhez. Magasabb padlószerkezetek esetén további 30 mm szintezési tartomány áll rendelkezésre. Az integrált szintező mechanizmusának köszönhetően az UDHOME-ONE akár 105 mm magas padlóba is beépíthető – időigényes habarcságy készítése nélkül, amely beépítés után már nem állítható. Az UDHOME-ONE szintező mechanizmusa az esztrichréteg kialakítása után is működik, amivel idő és pénz takarítható meg. A kis padlódoboz nemcsak helytakarékos, hanem terhelhető is: nagy felületen akár 15 kN-ig terjedő teherbírás jellemzi, kis felületen pedig 3 kN.

Felhasználóbarát alkalmazás

Az UHDOME padlódobozban könnyen elválasztható az erősáramú, illetve az adatátviteli hálózat, ennek megfelelően VDE-tanúsítvánnyal rendelkezik. A szerelvények beépítési helyei teljes mértékben el vannak választva egymástól egy szabványos válaszfallal. Az egyes szerelvényeken az okosan megtervezett válaszfal már az összeszerelés során is biztosítja az érintésvédelmet. Az UDHOME-ONE kiváló megmunkáltsága szintén hozzájárul a biztonságos szereléshez és a kényelmes használathoz. A puha belső élek csökkentik a sérülések, valamint a kábelek és vezetékek károsodásának kockázatát, így az UDHOME-ONE új mércét állít fel a felhasználhatóság terén.

Kiváló formatervezés

Megfelel a rugalmasság és a formatervezés legmagasabb követelményeinek. Ez megmutatkozik egyrészt az UDHOME-ONE variálható felszereltségén, másrészt a fedél változatos tulajdonságain.

Az UDHOME-ONE padlódobozok vagy 1 adatátviteli és 1 vagy 2 erősáramú csatlakozóval vannak szerelvényezve. Csatlakozás a szabványos Modul 45 széria készülékeivel lehetséges. A fedél akkor is lezárható, ha a vezetékek csatlakoztatva vannak, ami egy feltűnésmentes beépítést tesz lehetővé a helyiségben. Maga a fedél tetszőlegesen felszerelhető, így a kábelek és vezetékek mind a négy irányban kivezethetők. A fedél két – burkolható vagy telelemezes – változatban kapható, mindkettő sárgaréz vagy rozsdamentes acélból készül. Így a kisméretű padlódoboz igazodik a dizájnhoz, mivel – mint minden OBO padlódoboz – az UDHOME-ONE is a maximális funkcionalitásra és a legmagasabb tervezési igényekre összpontosít. A két fedélváltozat bármikor könnyen cserélhető. Függetlenül attól, hogy melyik változatot használják, a padlódoboz magasságát nem kell beállítani vagy újraszintezni. A kábelek és vezetékek kivezetése, a fedélbe szerelt kábelkivezetőn keresztül történik. A záródó retesz segítségével a fedél könnyen bepattan, tökéletesen illeszkedve a padlódobozba.

Fenntartható és energiatakarékos

Az UDHOME-ONE a fenntarthatóság tekintetében is meggyőző: alacsony beépítési mélységének köszönhetően vékony betonrétegbe is beépíthető, mely hatékonyabb fűtést tesz lehetővé. Az UDHOME-ONE hosszú élettartama hangsúlyozza fenntartható jellegét: probléma nélkül használható az épület élettartama alatt. Az OBO a padlódoboz gyártása során is nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra: a padlódoboz 100%-ban megújuló energia felhasználásával készül.

OBO