Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Power, Tracon, Daniella, C+D, InfoShow

Hírek, újdonságok

2022/1-2. lapszám | VL online |  527 |

Power, Tracon, Daniella, C+D, InfoShow

Kétvezetékes kaputelefonszett, egyedi gyártású csatlakozódobozok a TRACON-nál, UV-C lámpákkal bővült a Daniella Villamosság kínálata, „okos” relévizsgáló (szekundernyomató), folytatódik az InfoShow.

Kétvezetékes kaputelefonszett

A Power biztonságtechnika új, kétvezetékes kaputelefonszettje a 8451V. A szettben kapott kültéri egység (4893M) képes üzemeltetni elektromos zárat plusz segédtápegység nélkül, ezen felül rendelkezik egy feszültségmentes kimenettel is. A kültéri lehet egy-, két- vagy négygombos, a szett tartalmazza mind a három variációt.

A beltéri egység (6741W) egy letisztult, elegáns, monitoros, kagyló nélküli egység. A beltéri képes 2,4 GHz Wi-Fi-kapcsolatra is, aminek a segítségével mobilapplikációs kapcsolat állítható be. A 8451V szettel akár régi rendszerek frissítése, akár új rendszerek költséghatékony kivitelezése is sikerrel megoldható.

Egyedi gyártású csatlakozódobozok a TRACON-nál

A rögzített csatlakozódobozok elsősorban kereskedelmi és ipari területeken, a hordozható, állvánnyal szerelt kivitelek építkezéseken vagy fesztiválokon való használatra ajánlhatók. A dobozok elérhetők 6, 11, 12 vagy 16 modulos, teli előlapos, 1- és 3-fázisú szerelvényekkel szerelt változatokban, védelmi eszközökkel vagy azok nélkül. Ha mégsem találna megfelelő típust a TRACON termékkínálatában, akkor egyedi igényeket is ki tudnak szolgálni, úgy, hogy a termék testreszabásának terheit átvállalja a cég.

További információkért látogasson el a TRACON webáruházba vagy töltse le a Tracon Webshop applikációt!

UV-C lámpákkal bővült a Daniella Villamosság kínálata

A Daniella Villamosság új termékcsaládjának tagjai az 59S UV-C LED-lámpák. A lámpákba UV-C és 4000 K LED-chipek vannak beépítve, így hagyományos világításra is alkalmasak, ezen felül UV-C fertőtlenítésfunkciókkal is rendelkeznek. Az UV-C sugárzás elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, ezért hatékonyan használható fertőtlenítés céljából.

A legtöbb termék esetében kétféle fertőtlenítőfunkció közül lehet választani. A fokozott biztonság érdekében fertőtlenítés előtt jelez az indikátor, és ha nem érzékel mozgást, csak akkor kapcsol be az UV-C fény. Fontos kiemelni, hogy az UV-C fény szem-, és bőrkárosító hatású, ezért fertőtlenítés közben tilos a lámpa fénye alatt tartózkodni! A termékekért és további részletekért látogasson el a daniella.hu-ra.

„Okos” relévizsgáló (szekundernyomató)

Számos szabványosított védelmirelé-vizsgálat elvégzésére alkalmas a 2200 VA névleges teljesítményű Quasar „okos” relévizsgáló! 4 db 300 V-os és 3 db 60 A-es kimenetből egy átkapcsolással akár 7 db áramkimenet is lehet. További funkciókhoz (érzékelők számára, csatornaszámbővítésre) 6 db alacsony szintű kimenet is rendelkezésre áll. A sokoldalú felhasználást segítik: beépített DC feszültség és árammérőműszer, Wi-Fi, Ethernet, külön IEC-61850 és bővítő port.

A készülék nincs 20 kg, beépített kerekeivel, kihúzható fogantyújával könnyen mozgatható. Kezelése Android vagy Windows applikációval történhet. Akcióban ingyen szoftver (ROOTS modul), Android tablet, vagy plusz 1 év garancia is elérhető hozzá alkalmanként. A spanyol EuroSMC termékéről a C+D Automatika Kft.-nél lehet további tájékoztatást kapni.

Folytatódik az InfoShow

Február és április között minden hónapban két újabb helyszínen folytatódik a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az EMOSZ által 11. alkalommal megrendezésre kerülő InfoShow elnevezésű villamosszakmai rendezvénysorozat. A módosított VMBSZ villamos felülvizsgálatot ír elő az ingatlanokra időszakosan, illetve eladáskor is. Szintén megváltoztak a fogyasztásmérő- szekrényekre vonatkozó előírások. A résztvevők az előadásokon keresztül megismerhetik a változásokat és az új elvárásoknak megfelelő korszerű lehetőségeket.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni a villámvédelmi kockázatkezelésnél, milyen túlfeszültség-védelmi technológiák közül választhatunk? Milyen lehet egy korszerű világítástechnikai rendszer, hogyan kapcsolódik ehhez a DALI-2 szabvány? Az előadások sokszínűségét jól jelzik a kiragadott témák, ezekre és további aktuális kérdésekre keresi a választ az InfoShow, amelynek előadásain a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvénysorozat 2022-es helyszínei:

  • február 8., Székesfehérvár
  • február 22., Szeged
  • március 8., Pécs
  • március 29., Debrecen
  • április 12., Zalaegerszeg
  • április 26., Budapest

Jelentkezés a www.infoshow.hu honlapon.