Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Áttekintő táblázat alapjánEszközeink

A villamosiparban használt prések

2021/10. lapszám | Tóth Gergely |  567 |

A villamosiparban használt prések

Az összehasonlító táblázathoz kapcsolódva áttekintjük a villamosiparban használt préseszközöket, amelyek három nagy csoportba sorolhatók: mechanikus, hidraulikus és elektrohidraulikus prések. Az egyes típusoknak speciális változataik is léteznek, de ezekkel most nem foglalkozunk.

Kiválasztási szempontok

Préselés gyakorisága
A mechanikus préseket a ritkább munkavégzésre használjuk, amit a gyakoriság terén követnek a hidraulikus prések, majd, ha a használat napi szintű, akkor az elektrohidraulikus prés lehet a jó választás. Ha látjuk a gyakoriságot, akkor már nyugodtan válogathatunk – az árszint is eszerint változik.

Szabványok
Tudnunk kell, hogy milyen szabványú és keresztmetszetű toldóanyagot használunk. A gyártók többsége rendelkezik a megfelelő szabványú toldóanyaghoz szükséges bélyegekkel, de ezt mindig tisztázni kell.

Keresztmetszet
Az egyik legfontosabb dolog, hogy meghatározzuk azokat a keresztmetszeteket, amiket préselnünk kell, hiszen a gyártók többsége nem ad a prése mellé présbélyegeket. Sokat spórolhatunk, ha nem teljes bélyegkészletet veszünk, hanem csak azokat, amire tényleg szükségünk van.

A cikk még 3 340 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Eszközeink

Kapcsolódó