Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Haupa, Schrack, Tracon, Videosec, C+D Automatika, Legrand

Hírek, újdonságok

2021/5. lapszám | VL online |  668 |

Haupa, Schrack, Tracon, Videosec, C+D Automatika, Legrand

Állítható racsnis villáskulcs a Haupától, K6 típusú, saját akkumulátoros tartalékvilágítási lámpatest, sterilizáló lámpák beépített mozgásérzékelővel a TRACON-tól, Videosec KRC702-alapú kinetikus kapcsolószett, innovatív laborrendszer-megoldások az oktatás és az ipar számára, átfogó távvezérlési megoldások a Legrand kínálatában.

Állítható racsnis villáskulcs a Haupától

Az állítható, egynyílású racsniskulcs króm-vanádium acélból készült, gyors és hatékony munkavégzést tesz lehetővé, mivel a racsnifunkciónak köszönhetően szükségtelenné válik a kulcs csavarról történő le- és visszahelyezése. A villás fejrészében elhelyezett apró, önkioldó mechanika helyet biztosít a csavarfej mozgásánál.

A villáskulcs kovácsolt, krómozott kivitelben kapható, markolata TPR speciális műanyagból, lézerrel jelölt méretskálával rendelkezik. A termék csomagolása akasztófüles, jól szemléltetve a kulcsracsni funkciójának működését. A szerszám kétféle kivitelben, 6–19 és 9–24 mm-es mérettartományban érhető el, 110583 és 110585 cikkszámon rendelhetők.

K6 típusú, saját akkumulátoros tartalékvilágítási lámpatest

Az új Schrack K6 típusú, saját akkumulátoros vészvilágítási lámpatest menekülési útvonalak megvilágításához használható az EN 60598-1, EN 60598-2-22 és az EN 1838 szabványoknak megfelelően. Univerzális szerelhetősége lehetővé teszi alkalmazását mind mennyezeti, mind süllyesztett szereléssel.

Készenléti üzemmódra alkalmas, 3 óra áthidalására. Tartozéklencsék (folyosói, illetve körszimmetrikus lencse) is megtalálhatók a csomagolásban. A lámpatest könnyedén szerelhető a gyorscsatlakozónak köszönhetően. Bővebb információ: www.schrack.hu

Sterilizáló lámpák beépített mozgásérzékelővel a TRACON-tól

Az UVC sterilizáló lámpák elsősorban lakóhelyiségek fertőtlenítésére lettek kifejlesztve. A sterilizálás kétféle módon mehet végbe: 254 nanométer hullámhosszú UV fénnyel közvetlenül, vagy 185 nanométeres UV fénnyel ózon generálásával közvetetten. Mindkét technológiánál 99%-os hatásfokú fertőtlenítés érhető el a baktériumokkal, vírusokkal és mikroorganizmusokkal szemben, emellett az ózon a kellemetlen szagokat is semlegesíti.

A lámpák beépített mozgásérzékelővel is védik az embereket és állatokat, a lámpa 7 méteren belüli mozgás esetén automatikusan kikapcsol.

Videosec KRC702-alapú kinetikus kapcsolószett

A KS2-254 kétgombos, felületre szerelhető kinetikus kapcsoló és a K1-100 kinetikus kulcstartó, vezeték és elem nélküli távvezérlők, amiket a gombnyomás kinetikus energiája táplál. Többszázezer kapcsolásra, azaz több évtizednyi működésre lettek tervezve.

Vezérelhető velük a KRC702-W (wifi) és KRC702-Z (zigbee) relémodul, melyekre mobilapplikációból automatizációk is taníthatók. Kétcsatornás szárazkontaktus-kimenetük kapcsolhat vezérlőjeleket, DC tápot, de 230 V AC fogyasztókat is. A bistabil működés mellett átválthatók hardveres időrelé-üzemmódra 0,2 másodperctől (impulzusüzem) 2, 6, 30 mp, 2, 6, 18, 36 perc választható idővel.

Innovatív laborrendszer-megoldások az oktatás és az ipar számára

A német Elabo több, mint 30 éves szakmai tapasztalatával ma Európában meghatározó szerepet tölt be az elektronikai és elektrotechnikai oktatás és képzés, valamint az ipari vizsgáló- és mérőrendszerek és minőségi laboratóriumok területén. Magyarországi referenciáik között erősáramú közép- és felsőoktatási intézmények, valamint ipari vizsgáló laboratóriumok, gyártásközi és végellenőrző félautomata rendszerek is szerepelnek.

Az új Elabo PrimusOne munkaállomások növelik a munkavégzés hatékonyságát és eredményességét az intelligens megoldások és előremutató ergonómiai megoldások ötvözésével. Ennek köszönhetően az összeállítások minden esetben a vevő igényeire szabva készülnek el. További információk a C+D Automatika Kft. munkatársaitól kérhetők., illetve a www.meter.hu/elabo weboldalon találhatók.

Átfogó távvezérlési megoldások a Legrand kínálatában

Tovább bővült a Legrand intelligens szerelvénycsalád-portfoliója, a Valena Life/Allure Netatmo és Céliane Netatmo család egyedileg konfigurálható szcenárióvezérlővel egészült ki, melynek köszönhetően új okosotthon-megoldásokat is használhatunk a legnépszerűbb Legrand dizájnokban. Az újonnan bevezetett Céliane Netatmoval, vagy a jól ismert Valena Life/Allure Netatmo rendszerrel egyszerűen elindíthatók a programozható szcenáriók és egyidejűleg vezérelhető a termékcsaládba tartozó összes intelligens eszköz. A rendszer lehúzza a redőnyöket, kikapcsolja a csatlakozóaljzatokat és lámpákat, mindezeket egy utasítás segítségével.

Az okostelefonról is vezérelhető, illetve a legnépszerűbb hangvezérlő asszisztensekkel is kompatibilis intelligens fényerőszabályozó-kapcsolók, redőnykapcsolók és csatlakozóaljzatok kombinálhatók egymással (Valena Life/Allure Netatmo és Céliane Netatmo termékekkel), mivel a külső burkolatot leszámítva a technológia azonos.