Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

ELKO EP, Metabo, Sylvania, Siemens, Schneider, Rapas

Hírek, újdonságok

2021/6. lapszám | VL online |  851 |

ELKO EP, Metabo, Sylvania, Siemens, Schneider, Rapas

Üveg érintőgombos vezérlők az ELKO EP iNELS RF Control rendszerében, Metabo akkus porszívó elektromágneses rázóegységgel, újgenerációs por- és páramentes lámpatest, bővült a Siemens Cerberus FIT termékcsalád, Wiser okosotthon-megoldások, MPI-540-PV – többfunkciós műszer elektromos és napelemes rendszerek mérésére.

Üveg érintőgombos vezérlők az ELKO EP iNELS RF Control rendszerében

A fali lakásszerelvények fontos szerepet játszanak egy lakásban, hiszen megszoktuk, hogy egy ajtón belépve találunk legalább egy kapcsolót, ami a világítást kapcsolja. Nincs ez másként a vezetékes, buszkommunikációs és a vezeték nélküli okosház-rendszereknél sem, ahol szintén rendelkezésre állnak ezek a vezérlési lehetőségek.

Az ELKO EP iNELS RF Control rádiófrekvenciás rendszerének LOGUS90 dizájnban kapható fali RF vezérlői mellé új, nagyon tetszetős és modern üveg érintőgombos vezérlők kerültek a palettára. A fehér vagy fekete színű üvegvezérlők lekerekített vagy szögletes sarkú kivitelben választhatók két-, illetve négycsatornás (érintőgombos) változatokban. A vezérlők 2 db CR2032 típusú elemmel működnek, melyek kihúzható elemfiókban helyezkednek el, a cseréjüket megkönnyítve. Belső térben szinte bárhová elhelyezhető csavarozással, kétoldalas ragasztóval rögzítve, vagy egyszerűen az asztalra letéve, ugyanis mindössze 8 mm a vastagságuk. Hatótávolságuk nyílt terepen kb. 200 méter.

Metabo akkus porszívó elektromágneses rázóegységgel

Az ASR 36-18 BL 25 M SC egy teljes értékű porszívó, akkumulátoros kivitelben, amely szinte minden műszaki tartalomban megegyezik a vezetékes kivitellel, emellett biztosítja a vezeték nélküli szabadságot is. A CordlessControlnak köszönhetően a porszívó automatikusan beindul és leáll a tömlőre csatlakoztatott Metabo, vagy más gyártók akkus szerszámának be- és kikapcsolásakor. Lehetséges ezt a funkciót elérni a porszívó kézi elindításával, a tömlő csatlakozásán lévő remote-gombbal is. A készüléken három fokozatban állítható szívóerő-szabályozó található a mindenkori feladathoz igazított teljesítmény és az akár 80 percet meghaladó akkuműködés eléréséhez.

A porszívó félautomatikus szűrőtisztítással rendelkezik és a késleltető automatika biztosítja a szívótömlő teljes kiürítését: ezzel a funkcióval a munkaterület és a gép is tiszta marad, nem marad a gépen és a csőben vakolat, forgács vagy egyéb szennyezést okozó anyag. A készülék a CAS márkák minden 18 V-os akkuegységével és töltőjével kombinálható.

Újgenerációs por- és páramentes lámpatest

A Sylvania legújabb por- és páramentes termékcsaládja a Resisto, ami ideális választás parkolók, műhelyek, tárolók és aluljárók számára. A termékcsalád a könnyű telepítés jegyében lett megtervezve, így az egyik fő újdonság a szélesebb mennyezeti konzol, ami a rögzítés rugalmasságát biztosítja. A megnövelt testvastagság és a további burakapcsok még robusztusabbá teszik a lámpatestet. A termékcsalád 3 hosszban kapható: 600, 1200 és 1500 mm. A Resisto víz-, por- és szennyeződésálló polikarbonát testtel és búrával rendelkezik, IP66-os védelemmel (a Sylsmart változatok IP65) és IK08-as ütésállósággal (SylSmart szenzor IK03). A termékcsalád élettartama 100 000 óra (L70B50).

A Resisto a felhasználók számára további költségcsökkentés lehetőségét kínálja, miközben maximálizálja az vezérelhetőséget a SylSmart Standalone, SylSmart Connected Building és SylSmart Connected Industry révén. A SylSmart Standalone a legsokoldalúbb és legkényelmesebb világításvezérlő-rendszer, plug & play telepítéssel, ideális kis méretű alkalmazásokhoz. A SylSmart Connected Industry moduláris, méretezhető és hatékony, az épület egészére kiterjedő csatlakozást tesz lehetővé, tökéletesen alkalmas nagyüzemi raktárakhoz és ipari létesítményekhez.

Bővült a Siemens Cerberus FIT termékcsalád

Megjelent az új Cerberus FC362-es tűzjelzőközpontja, amelyet a Siemens kisebb épületek tűzvédelmére fejlesztett. Az új központ 1 vagy 2 hurkos kialakításával maximum 252 perifériát képes kezelni. A beépített webszervernek köszönhetően az üzembehelyezés nem igényel különösebb előkészületet, illetve nincs szükség külön programozói szoftverre vagy speciális licenszekre.

Az előre konfigurált eszközök tovább egyszerűsítik a rendszer telepítés utáni programozását. További információért keresse fel a siemens.hu/cps honlapot.

Wiser okosotthon-megoldások

Kulcsfontosságú az olyan okosotthon-technológia kiválasztása, amelyben mind a villanyszerelők, mind a megrendelők megbízhatnak: ez hatással van a munkafolyamatokra és az ügyfelek elégedettségére is. Mostantól már itthon is elérhető a Schneider Electric okosotthon-kínálata! A Wiser okosotthon-megoldások a cég több mint 50 éves tapasztalatára épülnek a lakossági piacon. A rendszer segítségével funkcionális, moduláris okosotthon-rendszerek ajánlhatók a megrendelőknek, anélkül, hogy sok időt kellene fordítani a bonyolult műszaki részletekre, ami növelné a munkaterhelést. Az otthonok fokozott kényelme, optimalizált energiafelhasználása és még nagyobb biztonsága egyszerűen megteremthető az átfogó, moduláris funkciókkal. Ráadásul a rendszer eleget tesz a legkülönfélébb elvárásoknak az alapvető fény- és redőnyvezérléstől a fejlettebb energia- és biztonsági funkciókig. Egyéb információk az se.com/hu/wiser webcímen találhatók.

MPI-540-PV – többfunkciós műszer elektromos és napelemes rendszerek mérésére

A lengyel Sonel cég legújabb készüléke átlagon felüli funkcionalitással rendelkezik. Egyesíti több eszköz mérési képességeit, ugyanakkor egyformán jó pontosságot biztosít. Az MPI-540-PV készülék napelemes rendszerek alábbi paramétereinek EN 62446 szabvány szerinti mérésére alkalmas: folytonosságteszt földelési ellenállás, DC oldali szigetelési ellenállás, modul/panel nyitott áramkör feszültsége UOC, rövidzárlati áram ISC, DC és AC oldali működési áramok és teljesítmények, inverterhatékonyság.

Az MPI-540-PV 50/60 Hz-es hálózat teljesítményminőség-paramétereit tudja gyűjteni EN 61000-4-30 S szabvány szerint: L1, L2, L3 paraméterek, feszültség- és áramharmonikusok a 40. összetevőig, feszültség- és áramharmonikus-torzítás (THD). A készülék az összes szükséges érintésvédelmi mérésre alkalmas elektromos berendezések üzembe helyezéséhez a vonatkozó előírásoknak megfelelően, RCD-t tartalmazó áramkörökben is. Bővebb információk a Rapas Kft. honlapján: www.rapas.hu/macroevtest.html.