Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Hírek, újdonságok

Októberi híreink

2020. október 12. | VL online |  359 | |

Hírek, újdonságok

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, híreiről.

Adapter elektromosautó-töltők méréséhez

A Sonel EVSE-01 adapter a Sonel gyártmányú érintésvédelmi műszerekhez csatlakoztatható és lehetővé teszi az elektromos járművek töltőállomásainak átfogó érintésvédelmi mérését – gyorsan és a vonatkozó előírásoknak megfelelően. A töltőkábel (közelségi jel – PP) és a jármű csatlakozási állapotának (vezérlő jel – CP) szimulálása révén az állomás különböző üzemállapotokba kerül. Ez lehetővé teszi a szükséges érintésvédelmi mérések elvégzését, úgymint ZS hibahurok-impedancia, RISO szigetelési ellenállás és az RCD maradékáramú eszközök paramétereinek ellenőrzését.

A diagnosztika megkönnyítése érdekében az egyik EVSE-01 aljzat impulzusszélesség-modulált jellel (PWM) rendelkezik. További információk a Rapas Kft. munkatársaitól kérhetők.

CRM-46: több mint lépcsőházi automata

Az ELKO EP relés vezérlő- és szabályzómoduljainak széles skálája már jól ismert a hazai villamossági piacon. Az új termékek áramköri és funkcionális fejlesztése az intelligens rendszerek mellett folyamatos a régi termékeknél is. Ennek az innovációnak az eredménye az új CRM-46 típusú időrelé, mely világításvezérléshez kínál többféle funkciót egyetlen modulban. A CRM-46 időzítése 0,5–10 perc között állítható és a kimeneti reléje az „A1” sorkapocsba bekötött tápfeszültség potenciálját kapcsolja.

Alkalmas 3- és 4-vezetékes lépcsőházi rendszerekhez. Az előlapi forgatógombbal 6 funkcióból lehet választani.

  • Lépcsőházi automata időtöbbszörözéssel és kikapcsolás előtti jelzéssel (mint a CRM-42).
  • Lépcsőházi automata időtöbbszörözéssel kikapcsolás előtti jelzés nélkül (mint a CRM-42F).
  • Impulzusrelé (gombnyomásokra BE/KI).
  • Impulzusrelé késleltetett kikapcsolással.
  • ON – kimenet állandó bekapcsolása.
  • OFF – kimenet állandó kikapcsolása.

A CRM-46 időrelé már elérhető az ELKO EP kínálatában.

Daniella Villanyszerelők Napja

Idén ősszel Daniella Villanyszerelők Napja néven indít webináriumsorozatot a Daniella Villamosság! Az online rendezvénysorozat célja, hogy a szakemberek, a villamossági terület iránt érdeklődők kényelmesen, interaktív módon tájékozódhassanak a villamossági piac újdonságairól, innovációkról, és persze kérdéseikre is gyors, szakértői választ kaphassanak. A sorozatban neves gyártók mutatják be újdonságaikat, mindemellett vonzó ajándékcsomagok is gazdára találhatnak, hiszen szakmai kvízjátékok is színesítik a webináriumi alkalmakat. Bővebb információért látogasson el a www.daniella.hu weboldalra.

GANZ felvonulási berendezés

A korábbi, hasonló célú termékéhez képest lényegesen megújított, kibővült szolgáltatási körrel és nagyobb csatlakozási/kapcsolási teljesítménnyel rendelkező felvonulási berendezést fejlesztett ki a GANZ Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft. A GFB-40 és a GFB-63 típusjelű berendezések alapja egy könnyen szállítható fémvázon elhelyezett, IP65 védettségű, ütésálló műanyag tokozat, amely IP44-es, 1f 16 A, illetve 3f 5 pólusú, 16 vagy 32 A-es csatlakozóaljzatokat és lakatolható csapófedeles ablak alatt elhelyezett védelmi készülékeket (kismegszakítókat, áram-védőkapcsolókat), valamint jelzőlámpákat tartalmaz.

A berendezés főkapcsolója lakatolható. Teljes méret: 550x870x800 mm. A gyártó egyedi igények szerinti változatok gyors kidolgozását vállalja.

VARITECTOR PU AC S

Az 1TE (17,5 mm) DIN-méretben megvalósított túlfeszültség-védelem a piacon kapható legkisebb méretű dugaszolható túlfeszültség-védelmi eszköz (SPD), amely megfelel az IEC 61643-11 szabvány szerinti I. tesztelési osztály követelményeinek.

A túlfeszültség-védelmi eszközök gyártói hosszú évek óta törekednek arra, hogy kifejlesszenek egy I. túlfeszültség-védelmi osztálynak megfelelő, 25 kA (10/350 μs)/pólusú és 2TE méretnél kisebb SPD-t. A Weidmüller VPU AC S termékcsaládja az első olyan eszköz a piacon, amelyik elérte ezt a célt: teljesíti a legszigorúbb villámvédelmi szint (LPL I) követelményét, illetve az utánfolyó zárlati áram alacsony szinten tartását.

Energiamonitoring és adatgyűjtés

Egyre gyakrabban találkozunk azzal, hogy már nem elegendő a villamosenergia-fogyasztást mérni, de azt is szeretnék tudni a felhasználók, hogy egy adott napon vagy időszakban, mondjuk órákra bontva mennyit mutatott a „villanyóra”. Ehhez jött még idén januárban az MEKH ½020. (I. 16.) rendelet, ami előírja az energetikai szakreferens alkalmazására kötelezett cégek számára a negyedóránkénti regisztrálását a villamos energiának (100 kW feletti névleges teljesítményű önálló villamos berendezések esetében). A probléma költséghatékony megoldására kínál Inepro PRO-380 MOD típusú, RS485 Modbus RTU kommunikációval rendelkező, MID hitelesített fogyasztásmérőket és ezekhez az EasyLog DIN-sínre szerelhető (1 modul széles) adatgyűjtőt a C+D Automatika Kft.

Az SD kártyán tárolt adatokat helyi hálózaton vagy akár interneten keresztül is el lehet érni egy böngészőből, ezen felül FTP-n keresztül feltölthetők szerverre vagy e-mailben eljuttatható a felhasználóhoz. Az eszköz – az Ipar 4.0-nak megfelelően – a JSON és MQTT protokollokat is támogatja. Az EasyLog teljesen univerzális regisztráló, így bármilyen RS485 Modbus RTU eszközzel képes kommunikálni. Bővebb információkkal a C+D Automatika Kft. munkatársai vagy a meter.hu honlap szolgál.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem