Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Támogatott cikk

Az építőipar kiemelkedő eseménye áprilisban: CONSTRUMA

2020/3. lapszám | támogatott cikk |  544 |

Az építőipar kiemelkedő eseménye áprilisban: CONSTRUMA

Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, az otthonteremtés legnagyobb kiállítása, a CONSTRUMA csokor 2020-ban április 1–5. között várja ismét a szakma képviselőit. Egy időben, egy helyen több mint 500 cég várja a látogatókat 4 pavilonban a HUNGEXPO területén.

Az idei kiállítási csokor fókuszában az ágazat fejlesztéseit is jelentősen meghatározó irányvonalak állnak:

  • korszerű anyagok,
  • innováció, energiahatékonyság,
  • digitalizáció,
  • fenntartható fejlődés.

A kiállítók és a programok is ezeket az irányokat képviselik a mai kor kihívásainak megfelelőn, az építőipari és lakberendezési trendek változásait előrevetítve.

A pavilonok már majdnem teltházasak, az idei évben intenzívebb kiállítói igénynek köszönhetően január közepéig a cégek szinte teljesen lefoglalták a rendelkezésre álló területeket.

Az építkezéshez szükséges anyagok, termékek, szolgáltatások ezúttal is a legnagyobb A pavilont töltik meg. Itt lesz az Electrolight tematika is, mely a világítástechnika, épületautomatizálás termékköreit foglalja magában.

A megújuló energia témában, illetve épületgépészeti területről érkező cégek pedig a D pavilonban lesznek, a RENEO keretében. A RENEO, mely Magyarországon egyedülálló módon, kiállítási keretek között mutatja be a megújuló energiák építőipari alkalmazási lehetőségeit, gyakorlati bemutatókkal, szakmai előadásokkal kísérve. E témakör évek óta a nagyközönség részéről is kiemelt érdeklődéssel kísért terület. Páros években pedig azok az épületgépészeti cégek, akik éves megjelenést szeretnének, szintén itt mutatkoznak be a szakma és a végfelhasználók felé. A RENEO által összefogott tematikákban a legnagyobb területet az idén a szolárenergia hasznosításával foglalkozó cégek teszik ki, továbbra is ez a legnépszerűbb témakör kiállítói és látogatói oldalról is.

A lakberendezési és designtematikát felölelő OTTHONDesign (mely szintén két pavilont tölt meg) ezúttal is felvonultatja a lakásbelső kialakításhoz szükséges termékeket, bemutatókkal tarkítva.

A csokor kiállítóinak listája már elérhető a CONSTRUMA honlapján.

Bemutatók

A napelemek szerelését a látogatók egy külön bemutató keretében meg is tekinthetik. A már elmaradhatatlan ÖKO CITY szigeten pedig a közel nulla energiaigényű épületekről, az ehhez elérhető megoldásokról kaphatnak hasznos információt.

Szakmai előadások

A D pavilonban felállított konferenciateremben az első két napon a mérnökök szakmai továbbképzését szolgáló konferenciák lesznek a BPMK szervezésében. Ugyanitt kerül sor majd a pénteki napon egy ROCKWOOL által szervezett programra. Lesz ezen felül ÖKOHOME konferencia, ÉVOSZ által szervezett pódiumbeszélgetés az építőipari költségekről, kerekasztal-beszélgetés a bérlakásépítési programról, hogy csak néhányat említsünk. A teljes konferenciaprogram a kiállítás honlapján megtekinthető.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a 2020. április 1–5. között megrendezésre kerülő CONSTRUMA 39. Nemzetközi építőipari szakkiállításra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapest-Keleti pályaudvar, Budapest-Déli pályaudvar, Budapest-Nyugati pályaudvar, Zugló, Kőbánya-felső, Kőbánya-Kispest és Kelenföld állomásokra.

CONSTRUMA csokor nyitvatartás

Szakmai napok: 2020. április 1–3., naponta 9–18 óráig.
Nagyközönségnapok: 2020. április 4–5., naponta 9–18 óráig (vasárnap 17 óráig).
Bővebb információ: construma.hu

ConstrumaKiállítás