Villanyszerelők Lapja

ATEX minősített megoldások a Weidmüllertől

2020. március 10. | támogatott cikk |  454 | |

ATEX minősített megoldások a Weidmüllertől

Korunkban egyre inkább jelentős tényezővé vált az idő és az azonnali, minél hatékonyabb megvalósítás, ezzel együtt azonban a különböző tanúsítások és megfelelőségek is szükséges részei manapság egy munkának.

Ez különösen igaz, ha az ATEX területről beszélünk, ahol külön kiemelt igényeket kell ismerni, valamint a kivitelezés és dokumentálás is komolyabb felelősséggel jár. Mindenki számára hatékony megoldást kínál a Weidmüller Configurator tervezőszoftver, amellyel a szükséges követelményeknek megfelelően tudunk könnyen kezelhető módon, egy intuitív programmal dolgozni, aminek a segítségével sorkapocslécek, valamint megmunkált, illetve szerelt dobozok is összeállíthatók most már ATEX minősítéssel is.

A szoftver a munkafolyamat során folyamatosan segítséget tud nyújtani, funkcióit a gyakorlati használhatóság jegyében alakították ki. Gyakori funkciók (pl. tápelosztás) könnyű kialakítására kész varázslók vannak beépítve, amely néhány adat megadása után összeállítja a komplett funkcionális kialakítást. Ezt követően a komplett dokumentáció lementhető, kapcsolási rajzzal és minden felhasznált termék adatlapjával, így később bármikor újra behívható. A szoftver tartalmaz egy 3D vizuális megjelenítést is, így már tervezéskor egyértelműen áttekinthető hogyan fog a kész termék kinézni és pontosan mekkora helyet foglal el.

Az esetleges hibák kiszűrésére beépített ellenőrzőfunkció áll rendelkezésre, amely összeveti a felhasznált termékek kompatibilitását – amennyiben szabad módban terveztünk –, valamint jelzi, ha egy funkcionálisan szükséges termék kimaradt és egy gombnyomással a hiba korrigálásra kerül. Amennyiben ATEX módban tervezünk, csak azon termékeket engedi használni a program, amelyek rendelkeznek a szükséges minősítéssel. A szoftver természetesen segít a jelölők kialakításában is, amiket aztán – amennyiben rendelkezünk M-Print Pro-val és a szükséges nyomtatóval – azonnal ki is nyomtathatunk vagy importálhatunk.

A program rendelkezik EPLAN interfésszel is, így az abban tervezett kapcsolás importálása és exportálása is megvalósítható, de az elkészített kapcsolások AutoCAD fájlformátumban is menthetők további használatra.

Integrált része a programnak a Weidmüller új szolgáltatása is, a Saját Összeállítás Rendelése (SÖR), amivel az elkészített lécre, vagy normál, illetve ATEX dobozra szerelten lehet kérni ajánlatot, amely ezt követően meg is rendelhető. A felhasznált termékektől függően akár 4 nap alatt elkészül az összeállítás (a szoftver pontosan mutatja, hogy melyik gyártási kategóriában vagyunk az elkésztett összeállítással) és bő 1 hét alatt készen megérkezik a megrendelőhöz, akinek már csak be kell építeni.  A szoftver a komplett dokumentációt elkészíti, a termék pedig szerelten, jelöléssel ellátva érkezik, értékes időt takarítva meg, amit eddig ezek a szükséges, de nem igazán hatékony folyamatok vettek el a szakemberek idejéből.
A Weidmüller megoldásával minimális időbefektetés mellett egy garantáltan ATEX minősített, előírásoknak megfelelően elkészített terméket kapunk, ami természetesen a szükséges ATEX minősítéssel érkezik.

Szoftver


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem