Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Hírek, újdonságok

Májusi híreink

2020. május 11. | VL online |  389 | |

Hírek, újdonságok

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, híreiről.

Tracon napelemes fényvetők

Egy korábban nem tervezett lámpatest tápellátásának kiépítése komoly költségekkel és rombolással járhat. Ilyen feladatok esetén használhatók a Tracon LED-fényvetői, melyek a beépített akkumulátor és a napelem miatt külső tápellátást nem igényelnek. A napelem tölti az akkumulátort, az integrált mozgásérzékelő pedig csak este kapcsolja a fényvetőt a beépített gombokkal kiválasztott üzemmód szerint.

Az 5 W-os változatnál (LSFL5W) folyamatos és alapfényes mozgásérzékelős üzemmód, a 10 W-os (LSFL10W) típusnál – a felsoroltakon túl – alapfény nélküli mozgásérzékelős üzemmód is választható. Mindkét típus 4000 K színhőmérsékletű és IP65-ös védettséggel rendelkezik, az 5 W-os 500 lm, míg a 10 W-os modell 1080 lm fényáram-értékű. A napelemes fényvetőket keresse a Tracon webshopban.

PRYSUN szolárkábel

A PRYSUN névre keresztelt szolárkábel gyártásának bevezetésével igyekszik a Prysmian előtérbe helyezni a zöldenergia előteremtéséhez szükséges feltételeket. Az inverterek és a napelemek villamos összeköttetését biztosító termék megnövekedett piaci igénynek örvend a megújuló energia-erőforrást biztosító naperőművek megjelenése óta.

A PRYSUN kábel kialakításának köszönhetően használható a szolárpanelek, a panelek és a közösítő dobozok, illetve a közösítő dobozok és az inverterek összekötésére. A kábelek fektethetők kültéren és beltéren egyaránt, ipari, mezőgazdasági, robbanásveszélyes (Prysmian tesztelés) környezetben, illetve alkalmazhatók kettős szigetelésű berendezésekhez is (Protecting Class II).

Legrand antimikrobiális kábelcsatorna

Az antimikrobiális kábelcsatornák speciális ezüst-ionizált védőfelülettel ellátottak, melyek maximális higiéniai biztonságot nyújtanak a baktériumokkal és vírusokkal szemben. A Legrand falon kívüli kábelvezetési megoldásai között megtalálható speciális, antimikrobiális kábelcsatornák többféle méretben is elérhetők: 1, 2, valamint 3 rekeszes kivitelben, így igény szerint az erős- és gyengeáram szeparáltan vezetékezhető.

A kábelcsatornák 45 mm-es fedéllel rendelkeznek, így a speciális, szintén antimikrobiális 45x45 mm-es Program Mosaic szerelvényekkel tetszőlegesen szerelvényezhetők és rögzítőkeret használata nélkül egyszerűen bepattinthatók. A termék magas higiéniai elvárásokkal rendelkező helyiségekbe ajánlott, pl. kórházak, laboratóriumok, gyógyszertárak vagy nyugdíjas otthonok.

A Schneider Electric választ ad az MEKH ½020. (I. 16.) rendeletére

Idén év elején jelent meg a villamosenergia-almérők telepítésének szabályairól szóló MEKH-rendelet, amely tisztázza a korábbi, energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezetek számára az almérőrendszerek működtetését előíró törvény alkalmazásának pontos szabályait.

A Schneider Electric dedikált weboldallal és egy tájékoztató anyaggal segíti partnereit és az érintetteket a rendelet előírásainak megértésében. A weboldalról is letölthető kiadvány részletesen bemutatja, milyen megoldások állnak jelenleg rendelkezésre a cég kínálatában, melyek választ adhatnak az előírásoknak való megfelelésben. Keresse a se.com/hu oldalon az MEKH kulcsszóval!

Érintésvédelmi analizátorcsalád a Rapas Kft-től

A GPT-12000 (200 VA teljesítményű) érintésvédelmi analizátorcsalád négy típusból áll, amiből a GPT-12004 AC / DC átütésvizsgálat, szigetelési ellenállásmérés, AC kis ellenállásmérés és folytonosságmérés-funkcióval rendelkezik A GPT-12003 AC / DC típussal átütésvizsgálat, szigetelési ellenállásmérés és folytonosságmérés végezhető. A GPT-12002 AC / DC típussal átütésvizsgálat- és folytonosságmérés-funkcióval rendelkezik, míg a GPT-12001 típust AC átütésvizsgálat- és folytonosságmérés-funkció jellemzi. Az ingadozó bemeneti feszültség vagy torz hullámformák hatásait kompenzáló, jó hatásfokú PWM-erősítő biztosítja a pontos méréshez szükséges stabil mérőfeszültséget.

A készülékek kiváló beállítási és mérési felbontással, szabályozható feszültségfelfutási és -lefutási időbeállításokkal, felső/alsó határérték-beállításokkal, valamint nagy kapacitív terhelhetőséggel (47 uF-ig) rendelkeznek. A szigetelési ellenállásmérés gyorsítása érdekében a mérés 10 mA-es feltöltő árammal indul, hogy a mérendő objektumon a feszültség minél hamarabb elérje a névleges mérőfeszültséget, majd a mérés végén a mért objektumot a készülék automatikusan kisüti.

ALED3 térerő-érzékelő

Az ALED3 a régóta keresett és használt térerődetektorok családjába tartozik. Az eszköz rendkívül pontosan jelzi az elektromos áram által gerjesztett elektromos mezőt. Az eszköz hang- és fényjelzéssel egyszerre ad visszajelzést a felhasználónak arról, hogy a területet, ahol tartózkodik, elektromos mező fedi.

A széles körű csatlakoztathatóság miatt a térerődetektor tökéletes kiegészítője a villanyszerelők és a hálózati szerelők mérőműszereinek. Segíti a felhasználókat abban, hogy elkerüljék a rutinszerűen végzett munkákból adódható baleseteket. Az ALED3 az alállomásokon és KÖF-hálózatokon végzett munkák közbeni biztonság növelésére egyaránt alkalmas. Az eszköz érzékelési tartománya 1–től 66 kV-ig terjed. A termékről bővebb információt a Tomintex Kft. munkatársaitól kaphat.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem