Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Hírek, újdonságok

Július-augusztusi híreink

2020. augusztus 4. | VL online |  632 | |

Hírek, újdonságok

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, híreiről.

UV, a jelen fontos technológiája

A Tungsram az utóbbi időben – számos egyéb innovatív projektje mellett – mérnöki kapacitásait arra is koncentrálta, hogy az UV-C és kiegészítő technológiáinak gyakorlati alkalmazásait feltérképezze a koronavírus elleni küzdelemben és a jövőre is készüljön.  A Tungsram UV Box kiválóan alkalmas a vegyszermentes, felületi fertőtlenítésre.

A Tungsram UV BOX legfőbb tulajdonságai: 5–15 perc alatt megsemmisíti a kórokozókat. Egyszerű és biztonságos használat: automatikusan leáll, ha kinyílik az ajtó. A betekintő ablakot üveg és UV-C álló PC-bevonat is védi, így nem juthat ki káros sugárzás. Kiválóan alkalmas otthoni, egészségügyi vagy közintézményekben való alkalmazásra. További információ az uvsanitizer@tungsram.com e-mail-címen kérhető.

RSMDLH tömítőszelencés LED-fényvetők

Az integrált LED-es fényvetők általában előszerelt csatlakozókábellel kaphatók, melyek nem cserélhetők, így szerelésükhöz szükség van egy kiegészítő csatlakozóeszközre. A Tracon új tömítőszelencés csatlakozódobozzal szerelt RSMDLH és RSMDLMH fényvetői a kábelkiállásokra egyéb kiegészítők nélkül könnyen installálhatók. A csatlakozókábel a tömítőszelencén keresztül a csatlakozódobozba könnyedén behúzható és ott biztonságosan megköthető.

A mozgásérzékelős változat különálló érzékelője széles tartományban állítható. A típusok elérhetők fekete és fehér színben, IP65-ös védettséggel, 2 év garanciával.

Moduláris felépítésű FUTURA digital kaputelefon kültéri egység

A FUTURA digital kaputáblacsalád szálcsiszolt, rozsdamentes acél előlappal rendelkezik, amely nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A termék teljesen testre szabható: szerelhető süllyesztve vagy felületre esővédővel. Választható audió vagy videó erősítővel, számkódos és proximity-kártyás beléptetővel, optikai érzékelős nyomógombmodullal.

A lakók neveinek megjelenítésére használható információs modul vagy akár 3,5”-os LCD kijelző. A VDT-821 kaputáblacsalád kompatibilis minden egyéb FUTURA digital eszközzel.

Új csatlakozószett a Henseltől

A Hensel Hungária Kft. a piac igényeinek megfelelően kibővítette a termékválasztékát egy új vezetékcsatlakozó-szettel, amely tökéletesen illeszkedik a Basic termékcsaládhoz. A HBLCS0201 cikkszámon elérhető termék az egy- és háromfázisú, illetve a kombinált szekrényeinkhez is alkalmassá teszi a gyors vezetékcsatlakozást az áramszolgáltatói kiépítéseknél.

Prysmian Ozoflex 60

Az Ozoflex 60 gumikábel alkalmas száraz, párás vagy nyirkos helyiségekben, építkezéseken és mezőgazdasági területeken alkalmazott kültéri mobilgépekkel és -berendezésekkel való használatra. Továbbá hideg, nedves és robbanásveszélyes környezetben is tökéletesen megállja a helyét. Remek választás például építkezési területen vagy mezőgazdasági alkalmazású mobilgépek és -berendezések esetén. Az egyszerre rugalmas és robusztus Ozoflex 60 megbízhatóan helytáll akkor is, ha zord környezetbe kell eljuttatni az energiát.

Új kifejezés a csatlakozóaljzatok piacán

A német VDE tanúsító cég iránymutatása alapján 2020. július 1-től nem használható a korábbi gyermekvédett, illetve gyermekvédelemmel ellátott csatlakozóaljzat kifejezés. Emiatt a Schneider Electric – egyetértésben más nagy gyártókkal – minden érintett csatlakozóaljzatának megnevezését az alábbiak szerint módosítja: a gyermekvédett / gyermekvédelemmel / GYV helyett biztonsági zsalus / biztonsági zsaluval / BZS megnevezés kerül bevezetésre. A jelzett termékek műszaki tartalmai és egyéb specifikációi nem változnak. A megnevezések módosítása folyamatosan, a különböző platformokon eltérő ütemben zajlik. A forgalomba kerülő termékek csomagolásai – a raktárkészlettől függően – lekövetik a megújítást (gyorsan forgó termékek viszonylag hamar, kevésbé népszerűek jóval később). A korábban kiadott katalógusok, szórólapok tartalma is folyamatosan frissül.

Hagyományos és új intelligens szerelvények a Legrand-tól

A Legrand jól ismert szerelvénycsaládja, a Valena Life a kifinomult stílus és innovatív funkciók tökéletes kombinációja. Színválasztéknak köszönhetően minden stílushoz és élettérhez könnyedén található megfelelő megoldás. A funkciók széles választékát tovább bővítik a Valena Life Allure Netatmo intelligens kapcsolói, redőnyvezérlői és csatlakozóaljzatai, melyeket okostelefonról is vezérelhetünk, akár nyaralás közben is.

Párosítható vezeték nélküli kapcsolókkal, hangvezérléssel, és egyedi forgatókönyvekkel szabhatók testre az otthoni intelligens rendszereink.

Októberben Construma!

A koronavírus-járvány miatt idén szokatlan időpontban, október 7–11. között rendezik a nemzetközi építőipari szakkiállítást a megszokott helyen, a Hungexpo területén. A vásáron való részvétel jó lehetőség arra, hogy az ágazat cégei megmutassák: jelen vannak a piacon, és komoly terveik vannak a jövőre nézve. Az idei Construma abból a szempontból rendhagyó, hogy nem tavasszal, hanem ősszel tartják. Ez a körülmény ugyanakkor még fontosabbá teszi a legnagyobb hazai építőipari kiállításon való részvételt, hiszen a cégek az elmúlt hónapokban nem mutathatták meg magukat, elmaradtak a személyes találkozók, a kommunikációs csatornák átalakultak, s ennek nyomán bizony lazultak a kapcsolatok a piac szereplői között. A vis maior helyzetből következő halasztás miatt az októberi időpontra a kiállítók szerződései automatikusan érvényesek, és a már beregisztrált látogatói jelentkezések, megvásárolt jegyek is érvényesek az új időpontra.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem