Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

E-töltő, kézikapcsoló és kockázatkezelő program

Január-februári híreink

2020. február 10. | VL online |  494 | |

E-töltő, kézikapcsoló és kockázatkezelő program

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, híreiről.

ÚJ elektromosautó-töltőállomások a Schneider Electrictől

A 2020-as év két rendkívül fontos termékújdonsága a terhelésmenedzsment-rendszer és a 24 kW-os DC töltőállomás lesz a Schneidernél. Mindkét termékre óriási az igény, hiszen az előbbi teszi lehetővé több töltőállomás telepítését is egy ingatlanon, annak villamos rendszerének jelentős átalakítása vagy bővítése nélkül. A DC töltőállomások pedig megteremtik az elektromos autók gyors (néhány órán belüli) teljes feltöltését. Az EVlink terhelésmenedzsment-rendszer kisebb (15 töltési pont) és nagyobb (50 töltési pont) állomások kezelését biztosítják. Statikus és dinamikus változatok között választhatók. Az EVlink 24 kW DC töltők esetén is az egyszerűségre törekedett a gyártó.

Négy rendelési számból válogathatunk: 1 vagy 2 töltési ponttal rendelkező típusok érhetők el. Az 1 töltőpontos esetében a CHAdeMO  vagy a CCS Combo 2 változat, a 2 töltőpontos esetében pedig a CHAdeMO & Combo CCS 2, valamint a CHAdeMO, Combo CCS 2 és AC T2 változat lesz elérhető. Mindegyik típus falra szerelhető kivitelű, de rendelhető hozzájuk tartóállvány, amellyel bekábelezhetővé és önállóan állóvá változtathatjuk a töltőállomásokat.

Feilo Sylvania a Puskásban

Az évekig tartó előkészületek és a kivitelezést követően 2019. novemberében megnyitotta kapuit a Puskás Ferenc Stadion. A Feilo Sylvania aktívan részt vett a stadion megvilágításának kivitelezésében, így számos termékcsalád beépítésével járult hozzá a létesítmény tökéletes megvilágításához.

A csapatöltözőkben, az öltözők közlekedőiben, a közösségi és mozgássérült mellékhelyiségekben, valamint az egészségügyi vizsgálóban több mint 4000 méteres fénysávrendszer biztosítja az ideális fényerősséget. Az csapatöltözők zuhanyzóit a Start eco Spot termékcsalád kiemelkedő fényárammal és hatékonysággal világítja meg, míg a Sylproof Superia por- és páramentes lámpatestek tökéletes megoldást biztosítanak a teljes parkolóházban, illetve az elektromos elosztóhelyiségekben. A mediaszobába SylFlat termékek kerültek, míg a közlekedőket és tárolókat mélysugárzók világítják meg.

Újabb EGLO bemutatóterem nyílt

Megnyílt Budapesten az EGLO második hivatalos bemutatóterme és lámpaszalonja, ahol az 1500 termékből álló lámpaválaszték nemcsak kipróbálható, hanem szaktanácsadás is segít a választás megkönnyítésében. A korábbi sikertermékek mellett a 2020-as újdonságok, speciális, hazai gyártású, környezetbarát anyagokból készült lámpák, és a tengerentúli piacon közkedvelt ventilátorlámpák is megtekinthetők. Ha valaki mégsem tud dönteni, és otthon szeretné átgondolni a választást, az információk alapján a lámpákat, fényforrásokat később is megrendelheti online az eglolampaboltok.hu weboldalon vagy megvásárolhatja a legközelebbi SHOP in SHOP partnerüzletben.

Cím: 1149 Fogarasi út 17/A., az OMV benzinkúttal szemben. Nyitvatartás hétköznap: 10.00–19.00, hétvégén: 9.30–14.30.

Megújult villámvédelmi kockázatkezelő program

2020. január 22-től hatályba lép az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat. Bár az új jogszabály igazán jelentős változásokat nem tartalmaz, a változások lekövetése minden szakterületen, így a villámvédelemben is szükséges. A villámvédelmi kockázatkezelés alapját az MSZ EN 62305-2 szabvány képezi, de az OTSZ és a Villamos TvMI is számos olyan kiegészítést tartalmaz, melyeket a kockázatkezelés során figyelembe kell venni. A 2016 óta a www.obovikop.hu oldalon elérhető VIKOP kockázatkezelő program ezeket a magyarországi sajátosságokat folyamatosan követi, hogy a programot használó tervezők mindig szakszerűen és az aktuális előírásoknak megfelelően végezhessék munkájukat. A felhasználónak csak új kockázatkezelés indításakor kell megadnia, hogy a régi vagy az új OTSZ alapján szeretne kockázatkezelést végezni, minden egyebet a szoftver elintéz: a számításokat a kiválasztott OTSZ-nek megfelelően végzi, és a dokumentációban is a jogszabályhoz kapcsolódó hivatkozások jelennek meg. A VIKOP-pal készített kockázatkezelések megnyitásakor a szoftver automatikusan felismeri, hogy azok melyik OTSZ alapján készültek, így a felhasználónak ezzel sem kell foglalkoznia. A VIKOP továbbra is regisztráció nélkül, ingyen teszi lehetővé a professzionális kockázatkezelést mindenkinek.

Rozsdamentes tokozott kézikapcsolók

A GANZ KK Kft. termékeinek felhasználói jelezték, hogy a cég gyártmányait intenzív korróziót kiváltó közegben (is) alkalmazzák. Igényükre a tokozott kézikapcsolók (KKM0, KKM1) 4 db fedélleszorító, a fogantyút rögzítő csavart és a külső levegővel érintkező minden fémalkatrészt a jövőben rozsdamentes (A2) anyagból készült kötőelemekkel szállítják.

Pollack Expo 2020

2018. február 27-28-án ismét találkoznak Magyarország legjelentősebb építőipari, épületgépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi szereplői Pécsett a Pollack Expón, amely a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának szervezésében valósul meg. A rendezvény helyszíne ezúttal is az Expo Center (Pécs, Megyeri út 72.).

13. Sonepar Szakmai Nap

A Sonepar Magyarország Kft. immár 13. alkalommal rendezi meg a hazai villamos szakemberek és felhasználók számára országos szakmai rendezvényét. Idén már harmadik alkalommal a HUNGEXPO területén található „G” pavilonban. A Szakmai Napon több mint félszáz gyártó és forgalmazó mutatja be újdonságait az installáció, az energiaelosztás, az automatizálás, a világítástechnika, a kábelgyártás és egyéb speciális tevékenységek területéről. A rendezvény ideje alatt különböző programokkal valamint korlátlan étel- és italfogyasztással várják az érdeklődőket. Regisztráljon a rendezvényre, amelyre minden szakembert nagy szeretettel várnak 2020. március 13-án!

Félidőben az InfoShow

Idén is folytatódik a villanyszerelőknek szóló országjáró szakmai konferenciasorozat, amelynek 2019/2020-as évada az új Országos Tűzvédelmi Szabályzatot állítja fókuszba a villamos eredetű tűzkárok megelőzése és csökkentése érdekében. A független szakemberek és céges előadók az új OTSZ előírásainak bemutatásán túl, az ehhez kapcsolható új technológiák, új szabványok szerinti szerelési megoldásokról szóló előadásokkal segítik a naprakész tudás megszerzését.
Az évadból hátralévő időpontok és helyszínek:

  • 2020. február 18. Pécs
  • 2020. március 3. Kecskemét
  • 2020. március 17. Zalaegerszeg

Feilo SylvaniaGanzOTSZSchneider


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem