Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Hírek, újdonságok

Áprilisi híreink

2020. április 14. | VL online |  362 | |

Hírek, újdonságok

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, híreiről.

Siemens Sentron 3VA kompakt megszakító

A Siemens SENTRON megszakító megbízható és transzparens működését a rendszerhez választható szabványos kommunikációs interfészek, sokrétű állapotjelzések és a védelembe integrált mérési funkció biztosítja. Az állapotjelzések információt adnak a leágazás üzemállapotáról és a védelmi kioldás okáról is, így a felhasználó pontos tájékoztatást kap a felmerült hibáról. A megszakító alkalmas az üzemállapot monitorozására is, így lehetséges a várható meghibásodást előre jelezni, ezáltal a megelőző karbantartás is tervezhető, ami az üzem leállási idejét csökkenti.

A készüléken található QR-kód segítségével minden műszaki információ elérhető a készülékkel kapcsolatban. A megszakító kézi teszterével ellenőrizhető a készülék üzemszerű működése és beállított védelmi paraméterei.

Új kapcsolóegység az ELKO EP iNELS RF Control rendszerében

Az ELKO EP rádiófrekvenciás iNELS RF Control intelligens rendszerében több relékimenetű RF kapcsolóegység is megtalálható. A hatfunkciós kapcsolóegységek szinte minden feladatra bevethetők, hiszen a 6 programozható működési mód minden fontos vezérlési lehetőséget lefed: nyomógombkövetés, bekapcsolás, kikapcsolás, impulzusrelé, késleltetett be- vagy kikapcsolás.

Az új RFSAI-62B típusú kapcsolóegység egy szerelvénydobozba süllyeszthető, úgynevezett „pogácsa” kivitelű hatfunkciós, kétcsatornás relé kimenetű RF vevőegység, mely az RFSA-62B típus továbbfejlesztett változata. A különbséget a típuskódban szereplő „I” betű is jelzi, mint „Input”, azaz bemenet. Az RFSAI-62B csatornánként egy-egy hagyományos nyomógombbemenettel rendelkezik a közvetlen kontaktussal történő vezérléshez. Az eszköz elhelyezhető pl. 65-ös dobozban az egyik nyomógomb alatt. A két külön programozható relékimenet – elődjéhez hasonlóan – a bekötött „L” fázis tápfeszültség potenciálját kapcsolja, tehát nem potenciálmentes. A két kimenet szinte felkínálja a csillárkapcsolás távirányítását, akár több helyről is, de jól használható minden olyan vezérléshez, ahol fázist kell kapcsolni és a két kapcsoló szál egy helyre fut be.

Csúszást csökkentő szalagok a Tracontól

Az épületekben felhasznált padlóburkolatok közül soknak a felülete rejt alattomos csúszásveszélyt. Egy ilyen váratlan megcsúszás komoly sérüléssel is járhat kiváltképpen, ha az egy lépcsőn következik be. Ezek a balesetek könnyen megelőzhetők a Tracon bel- és kültéren is alkalmazható csúszást csökkentő szalagjaival.

Az SRTB szalagokat elsősorban háztartásokba, míg SRTYB szalagokat ipari létesítményekbe, irodákba ajánlható, melyek két különböző szélességgel (25 és 50 mm) és 5 méteres hosszban kaphatók. További részletekről tájékozódjon a Tracon webáruházban.

MERUS termékek a termelés biztonságáért

A Frost & Sullivan innovációs díjjal kitüntetett MERUS Oy rendszerbe szervezte termékeit. Az A2 típusú aktív szűrő <2,3% vesztesége egyedülállóan alacsony, a korábbi 200–480 V után – a II. félévtől – már 690 V feszültségre is rendelhető. A készülék egyidejűleg képes a kábelek és LED-lámpák kapacitív áramának, a fogyasztók és a napelemek stb. zavarainak automatikus kompenzálására.

Az UPQ a feszültség-kimaradás ellen véd 0,1–30 MW tartományban, de a szünetmentes tápegység veszteségének a tizedével, ~0,6% üzemel. Az ESS alkalmas zöld energiaforrások, nap- és szélerőművek termelésének energiatárolás-elvű optimalizálására. További információk a Túróczi és Társa Kft.-től kérhető, az info@ttemi.hu elérhetőségen.

Új okoskaputelefonok a Legrand kínálatában

A Legrand megújítja a Bticino márkájú Classe100 termékcsaládba tartozó beltéri egységek és szettek kínálatát, melynek kiemelkedő tagja a WiFi-csatlakozással rendelkező Classe 100X16E beltéri egység, illetve szett (kat. szám: BT-364614).

A Classe 100X16E 2 vezetékes videó beltéri egység, 5”-os LCD-kijelzővel és beépített WiFi-modullal, melynek köszönhetően társítható a Door Entry alkalmazással, amelyen keresztül távolról is vezérelhetők a beltéri egység fő funkciói: kaputáblára érkező hívások fogadása, kaputábla kamerájának aktiválása, aktuátorok, kamerák aktiválása, zárnyitás.

PRO380 fogyasztásmérők az autótöltőkhöz – 5 év jótállással

A PRO380 háromfázisú fogyasztásmérők bármilyen villamosjármű-töltőoszlophoz használhatók és elszámolási mérésekhez is alkalmazhatók, hiszen hitelesítéssel (MID bizonyítvánnyal) rendelkeznek. További előnyük, hogy a folyamatot teljesen ellenőrizhetővé teszik, mert töltés közben a villamos energia mennyiségén túl, a kijelzőjükön megjeleníthetők további fontos mért paraméterek is (akár fázisonként): feszültség, áram, teljesítmények (hatásos, meddő, látszólagos), frekvencia és teljesítménytényező is.

A Modbus kommunikációval rendelkező változatoknál természetesen ezek a villamos mennyiségek az RS-485 porton keresztül kiolvashatóak, így könnyen rendszerbe vagy PLC-hez, valamint adatgyűjtőhöz illeszthetőek. További információk a C+D Automatika Kft. kollégáitől kérhetők.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem