Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

HírekÚjdonságok

Kiöntőmassza, sarokcsiszoló, LED-dimmer...

Októberi híreink

2019/10. lapszám | támogatott cikk |  3149 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Kiöntőmassza, sarokcsiszoló, LED-dimmer...

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, híreiről.

OBO Aquasit hideg kiöntőmassza

Az OBO Aquasit hideg kiöntőmassza alkalmazása jelenti az ideális megoldást a különösen nedves környezetben történő elektromos szereléseknél. Legyen szó kertben, parti sétányokon, mosóberendezésekben vagy egy szivattyúaknában kialakítandó csatlakoztatásról, az Aquasit mindenütt biztonságos, nedvességtől védett villamos szerelést garantál. A már 3 méretben elérhető Aquasit segítségével különösen azokat az elektromos berendezéseket védhetjük, amelyek extrém vagy tartós nedvesség miatt károsodhatnak. Az Aquasit hideg kiöntőmassza már keverőtasakos formában is elérhető.

GEWISS védelmi rendszer

A GEWISS védelmi rendszer olyan egymással kiválóan együttműködő termékeket foglal magában, mint például az innovatív 90 ReStart sorozat termékei (automatikus visszakapcsoló védelmi készülékek), a 90 MCB és 90 RCD sorozatok termékei (moduláris kismegszakítók és hibaáram által működtetett áram-védőkapcsolók), az MTX sorozat termékei (kompakt áram-védőkapcsolók) és a 47 CVX sorozat termékei (fém elosztótáblák). A termékválaszték megoldást nyújt bármely speciális alkalmazási igényre – legyen az akár háztartási vagy ipari alkalmazás –, és garanciát nyújt a piac minőségi és biztonsági követelményeinek való megfelelőségre. A GEWISS védelmi rendszer számtalan előnyös tulajdonsággal bír: egymással kompatibilis termékek, egyszerű, gyors rendszertervezés, -összeállítás és -karbantartás, modern és stílusos kivitelezés.

Új Metabo sarokcsiszolók

A villanyszerelő szakembereknek is kell olykor vágni, csiszolni, sorjázni, ezért praktikus, ha van kéznél egy akkus sarokcsiszoló. A Compact Cutter készülék 12 és 18 V-os rendszerben is elérhető (PowerMaxx CC 12 BL és CC 18 LTX BL). A készülék súlya a 12 V-os Li-Power akkuegységgel csak 800 gramm. A Compact Cutter jól kezelhető az ergonomikus, gumírozott fogantyúval, elfordítható védőburával és a két rögzíthető kapcsolóval – egy a tengely rögzítésére a tárcsacseréhez, a másik a gép folyamatos működtetésére anélkül, hogy a kapcsológombot folyamatosan nyomni kellene. A szénkefementes motor teljesítménye biztosítja csiszolásnál a legjobb lehordási eredményt. Széles tartozékválaszték garantálja a sokoldalú felhasználhatóságot: acél, rozsdamentes acél, fa, kő, csempe, vagy műanyag sem okoz problémát. A PowerMaxx CC12 BL szériafelszereltséghez 2x2,0 Ah Li-Ion akku tartozik, vagy alternatívaként 2x4,0 Ah LiHD akkuval is kapható.

Új LED-dimmer a Thebentől

A Theben már sok éve gyárt olyan dimmereket, amelyekkel akár a LED-ek is professzionálisan szabályozhatók. Az idei évben a cég egy olyan eszközzel jelent meg (Dimax 544 plus P), mely Bluetooth-kapcsolat segítségével okostelefonról is vezérelhető. Az újdonságot az jelenti, hogy a készülék valóban professzionális technikai paraméterekkel rendelkezik, és kifejezetten LED-ekhez lett optimalizálva. A kapcsolás null átmenetnél történik, illetve a különböző LED-ek karakterisztikájához optimalizálható a szabályozás. Az alkalmazáson keresztül számtalan olyan funkciót kapunk, melyek korábban csak komplett intelligens rendszerekkel volt megvalósítható. Olyan komfortfunkciókat kínál, mint például a reggeli ébresztés vagy éppen az elalváshoz állítható vezérlés, illetve a lépcsőházi automata funkció. Az ingyenes app letölthető a Google Play és az App Store áruházakból. További információk az Elektro-Kamleithner Kft. munkatársaitól kérhetők.

A 100 éves GANZ Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft.

A cég az új, DL-B alaptípusjelű kontaktorsorozat bevezetése mellett a villamos berendezések üzletág újraindításával ünnepli jubileumát. Ez utóbbi célja az építőipar és a gépgyártás ellátása erőátviteli és épületvillamossági vezérlőszekrényekkel, valamint egyedi informatikai berendezésekkel. Referenciaként említhetők (többek között) a Puskás Ferenc Stadion felújítására szállított erőátviteli szekrények, valamint a GSMR II Projekt pályázat elnyerésével kültéri berendezések, kabinetek szállítása és rendszerintegrációjának megvalósítása. Emellett a GANZ hagyományos termékei is a felhasználóink rendelkezésére állnak.

Sonel teszterek a Rapas Kft.-től

A Sonel P-6, P-5 és P-4 megbízható, különlegesen tartós és biztonságos kétpólusú feszültség-, folytonosság- és fázissorrend-teszterek, extrém feltételek melletti ipari használatra tervezve, nagy érintésvédelmi biztonsággal és felhasználóbarát kivitelben. Főbb jellemzők: fázisazonosság-teszt (P-6), automatikus feszültségteszt 1000 V AC/DC-ig, kijelzés LED-sorral (P-4) és kiegészítő LCD-vel (P-6, P-5), figyelmeztető hangjelzés 50 V AC és 120 V DC fölött, RCD teszt bekapcsolható terheléssel, automatikus folytonosságteszt, 2 pólusú fázissorrend-ellenőrzés, egypólusú fáziskeresés, ellenállásmérés 1999 Ω-ig (P-6, P-5), HOLD funkció, mechanikai behatások és ütések ellen védő tokozás, beépített mérésihely-megvilágítás és háttérvilágított LCD (P-6, P-5), IP65 védelem, CAT IV 600 V és CAT III 1000 V besorolás. További információk a Rapas Kft. munkatársaitól kérhetők.

Legyen Ön is előfizetőnk!

Ne maradjon le a szakma aktualitásairól! A Villanyszerelők Lapja egy évente 10 alkalommal, nyomtatott formában megjelenő épületvillamossági szaklap. A VL előfizetői korlátlan hozzáférést kapnak a korábban megjelent lapszámok teljes tartalmához is, amit pdf formátumban le is tölthetnek!

Érdekel az előfizetés

HírekOlvasói fotóVillanyszerelők Lapja