Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

HírekÚjdonságok

Csatlakozódoboz, szolárinverter, energiaoszlop

Novemberi híreink

2019/11. lapszám | támogatott cikk |  1714 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Csatlakozódoboz, szolárinverter, energiaoszlop

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, híreiről.

TDB Ipari csatlakozódobozok a TRACON kínálatában

A vásárlók visszajelzései alapján a TDB csatlakozódobozok termékcsaládja új tagokkal bővült a TRACON-nál. A dobozok elérhetők modulsáv nélküli, 6, 11 vagy 12 modulos, teli előlapos, 1 és 3 fázisú szerelvényekkel szerelt változatokban, védelemmel vagy védelem nélkül. A dobozok alapesetben felületre való szerelésre lettek kialakítva, de mindegyik kivitel ráerősíthető az általunk forgalmazott állványra is. A kibővült termékkínálatnak köszönhetően minden felhasználó megtalálja a munkájához szükséges terméket. Ha mégsem, akkor 10 darab feletti rendelés esetén egyedi igényeket is ki tudnak szolgálni a TRACON-nál.

AEG szolárinverterek Magyarországon

Megkezdte az AEG napelemes inverterek forgalmazását a PV Napenergia. A termékpalettán számos, a hazai hálózati szolgáltatóknál is engedélyezett AEG inverter szerepel, így a magyar szolárpiac újabb termékkörrel erősödött. A 0,75 kW-tól a 60 kW-os teljesítményig, 1 és 3 fázisú kivitelben fedi le a minőség iránt elkötelezett ügyfelek és napelem-telepítők igényeit, ezzel az egészen kis rendszerektől a naperőművekig kiváló alternatívát nyújtanak a tervezők, telepítők számára. A 2 munkapontos változatok, a viszonylag kis teljesítményű típusoknál is megjelennek. A gyártó akár 20 évre bővíthető termékgaranciát is biztosít. A termékeket független és elismert intézetek hitelesítik, mint például a TÜV SÜD, emellett megfelelnek többek között az ISO 9001, ISO 14001 és OHSAS 18001-es és a hazai szabványoknak.

Szigetelt közdarab elektromos csavarbehajtókhoz

Egyedülálló a piacon a CATU fejlesztésű adapter, mellyel a csavarbehajtóba fogatva lehet dolgozni feszültség alatt álló részeknél. Az adapter egyik vége szabványos kialakítású csavarbehajtókhoz (hatszögletű, ¼”-es), míg a másik vége négyszögletű, ⅜”-os szabványos csatlakozás. A felhasználhatósága igazán sokrétű: toldók, hosszabbítók, dugókulcsbetétek, imbuszbetétek, különböző befogók csatlakoztathatók hozzá. Elsődlegesen az elektromos autók gyártása, illetve karbantartása volt a fejlesztés kiváltó oka, de természetesen lehet alkalmazni a más feszültség alatt álló berendezésekhez is. A szerszám maximális terhelhetősége: 40 Nm, ami igazán kiemelkedő teljesítmény. Az adapter IEC/EN60900 szabvány által bevizsgált és annak megfelelő. A termékről bővebb információt a Tomintex Kft. munkatársaitól kaphat.

RS485/RS232 – TCP/IP konverter az iNELS rendszerben

Az ELKO EP iNELS intelligens rendszerének új eLAN-RS485/232 konvertere egy Modbus RTU protokollon keresztül történő kommunikációhoz használt RS485/RS232 – TCP/IP átalakító, ahol a konverter master egységként működik. Az eszköz rendelkezik webes felülettel is, mely a konfiguráláson kívül a csatlakoztatott eszközök vezérlésére is használható az okostelefon, táblagép vagy okostévé webböngészőjén keresztül. Az eLAN-RS485/232 integrálva van a z iNELS rendszer Connection Serverébe, mely lehetővé teszi a csatlakoztatott technológiák vezérlését az iNELS Home Control (iHC) alkalmazás segítségével. Ilyenek lehetnek pl. a NILAN szellőztető és hővisszanyerő rendszerek, Paradox és Jablotron riasztórendszerek stb. Az eLAN-RS485/232 tápellátása a tartozék10-27 V-os egyenáramú adapterről történhet vagy passzív 24 V DC PoE-n keresztül, pl. közvetlenül egy kapcsolóról vagy PoE-injektorról.

Megújult energiaoszlop-kínálat a Legrandtól

Széles méret-, funkció- és kiegészítőválaszték érhető el, mind a bepattintható, mind az univerzális energiaoszlopoknál. Mindkét típus szerelvényezhető. Míg a közvetlenül bepattintható oszlopokba (45 mm-es fedél) Program Mosaic szerelvények tehetők, addig az univerzális típusokba (80 mm-es fedél) Niloé, Cariva, Valena, Valena Life, Céliane, valamint Program Mosaic termékcsalád szerelvényei is tehetők, rögzítőkeret használatával. Az energiaoszlopok 1, 2, valamint 4 rekeszes kivitelben elérhetők, mely lehetővé teszik a gyenge- és erősáramú vezetékek elszeparálását. A minioszlopok 0,3 m és 0,68 m, az oszlopok pedig 2,7 m és 3,9 m magasságban érhetők el, amelyek álmennyezethez való rögzítése a csatornatestből kihúzható elem segítségével oldható meg. Kiegészítők segítségével a vezetékeket álmennyezetből is vezethetjük, kerekek, valamint fémtalp felszerelésével mozgathatóvá tehetők az energiaoszlopok, ha pedig kábeltálcához szeretnénk csatlakoztatni, flexibilis kábelvezető biztosít rá lehetőséget. Az energiaoszlopokat open office-ba, nyílt közösségi terekbe, kereskedelmi egységekbe ajánljuk, ahol a falba süllyesztett szerelvények nem elérhetők a kívánt munkaállomások kialakítása során. Kizárólag beltéri telepítés javasolt (IP20). További információk és katalógusszámok a Legrand 2020/21-es nagy katalógusában megtalálhatók.

Minőségi LED-reflektorok már a Schneider Electric kínálatában is

Ősszel kerültek kereskedelmi forgalomba a Schneider Electric Mureva Lights költséghatékony LED-reflektorok, melyek megfelelnek a modern világítási eszközökkel szemben támasztott szigorú teljesítmény- és megbízhatósági követelményeknek. Az ergonómiai kialakításnak köszönhetően, mivel nem kell kicsavarozni a tartókonzolt a felszereléshez, akár 50%-kal is lecsökkenhet a telepítéssel töltött idő. Könnyen állítható az érzékelési távolság, a környezeti fényérzékenység, illetve a bekapcsolt időtartam, akár szerszám nélkül is. Keresse a szaküzletekben az új Mureva Lights LED-reflektorokat, és használja őket kiegészítő biztonsági funkcióként és visszatartó erőként a nemkívánatos behatolók ellen.

Hírek