Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Eszközeink

WAGO 221 széria

Új, 6 mm²-es változat sínre rögzíthető adapterrel

2018/10. lapszám | támogatott cikk |  4302 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

WAGO 221 széria

Nagyobb teljesítmény: az új modellel a WAGO kiterjeszti az univerzális kompakt vezeték-összekötők felhasználhatóságát.

Könnyű, gyors és biztonságos: ez a három tulajdonság jellemzi a WAGO 221 széria vezeték-összekötőit. Hajtsa fel a működtető kart, helyezze be a vezetéket, majd nyomja le a kart – és kész is! A működtető kar kényelmes, megbízható és időtakarékos megoldást nyújt a mindennapi használat során, az átlátszó készülékház pedig megkönnyíti a vezeték csatlakozásának ellenőrzését. Idén a WAGO kiegészítette a már jól bevált 221 sorozatú vezeték-összekötőit az új 6 mm2-es változattal.

Korábban a tömör és sodrott vezetékeket 0,2-től 4 mm2-ig, a finom elemi szálas vezetékeket pedig 0,14-től 4 mm2-ig lehetett csatlakoztatni a 221 sorozat vezeték-összekötőivel. Azonban az épületinstallációban vannak olyan alkalmazások, ahol a 4 mm2-es keresztmetszet nem elegendő. Ilyenek például az olyan telepített eszközök, amelyeknek nagyobb a teljesítménye, vagy az olyan hosszú kábelszakaszok, ahol a kisebb feszültségesés a cél. A WAGO új csatlakozója készen áll, hogy lefedje ezen igényeket, miközben a kényelmes és biztonságos rugós csatlakozástechnológiát alkalmazza a nagyobb teljesítmény eléréséhez.

Az új csatlakozó kiterjeszti a felhasználhatóságot, beleértve a háromfázisú aljzatokat, légkondicionálókat vagy a nagy fogyasztók általános csatlakozását. Az elektromosberendezés-gyártók (OEM) szintén profitálhatnak az új, kiterjesztett 221 sorozatból. A 6 mm2-es csatlakozási lehetőség teljesen új alternatívát kínál nagy teljesítményű világítások és jelrendszerek vezetékezéséhez, vagy közösségi épületek HVAC rendszereihez.

A 221 sorozat minden változatához kapható, a VDE szabványnak megfelelő, rögzítő adapter is. Az adapter magával hozza a vezeték-összekötők használatának kényelmét DIN-sínre történő rögzítés esetén is. Könnyű hozzáférés és egyszerű bekötés – ezt követeli meg az érvényben lévő VDE szabvány az elosztó szekrényekben. A rögzítő adapterek segítségével a berendezésgyártók teljesíteni tudják a szabvány követelményeit anélkül, hogy lemondanának az univerzális vezeték-összekötők használatának kényelméről. Az adapter speciális kialakításának köszönhetően számos előnyt nyújt: az egyik oldalon nyitott konstrukció lehetővé teszi a csatlakozók nyitását és zárását a működtető kar használatával, így a vezetékek ki- és bekötése kényelmesen elvégezhető a rögzítést követően is. Erre az oldalra helyezhető fel az öntapadós jelölőszalag, ami világos áttekintést biztosít az elosztó szekrényen belül. A kialakítás biztosítja továbbá azt is, hogy a tesztnyílás mindig hozzáférhető legyen. Ez azt jelenti, hogy a feszültségtesztek akkor is elvégezhetők, ha a vezeték-összekötő a rögzítő adapterben van.